Ελλάδα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να πολεμήσουν τον φασισμό

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να πολεμήσουν κατά του φασισμού και του ναζισμού, όπως έπραξαν οι πατεράδες μας, είναι η απάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, στα έκτροπα που σημειώθηκαν από τους χρυσαυγίτες βουλευτές κατά την κλειστή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικης Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στις 17 Φεβρουαρίου.

Ο ναύαρχος Αποστολάκης, θέλοντας να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη των Ενόπλων Δυνάμεων μπροστά στις ύβρεις και στους προκλητικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως «προδότες» και φιλιππινέζες των μεταναστών», προέβη σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται.

Εξέδωσε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που υπογράφει ο ίδιος και στην οποία αναφέρει τη σταθερή προσήλωση του ελληνικού στρατεύματος στη Δημοκρατία και στο Σύνταγμα: «Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις -τονίζει- έχουν πλήρη συνείδηση και απόλυτη προσήλωση στην αποστολή τους, όπως αυτή ορίζεται, αποκλειστικά και μόνο, από το Σύνταγμα και τους νόμους. Ως εκ τούτου αποτελούν δομικό στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και κάθε προσπάθεια υπονόμευσής τους είναι ευθεία βολή εναντίον του».

Ο ναύαρχος Αποστολάκης, εν συνέχεια, δίνει τη χαριστική βολή στους χρυσαυγίτες υβριστές του υπογραμμίζοντας: «Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι υπερήφανοι για την αποστολή που τους έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός και -αν χρειαστεί- θα πράξουν το καθήκον τους με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση που οι πατεράδες τους πολέμησαν τον φασιστικό και ναζιστικό εισβολέα, αποσπώντας τον παγκόσμιο σεβασμό και την αναγνώριση».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το