Αθλητισμός

Πρώτη η Ελλάδα σε «ύποπτα» παιχνίδια

podosfairo

Οι κακές ειδήσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν τέλος. Και βέβαια κάποια στιγμή θα ακουγόταν κι αυτό, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δημοσιοποιηθεί λίστα με αγώνες οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ύποπτοι για χειραγώγηση.

Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, η Ελλάδα είναι πρώτη στον κόσμο σε ύποπτα για χειραγώγηση ποδοσφαιρικά παιχνίδια μέσα στο 2015!
Συγκεκριμένα δημοσιοποιήθηκε η επίσημη έκθεση της ESSA, η οποία προήλθε από μια έρευνα που πραγματοποίησε αυτός ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα τις Βρυξέλλες, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2007 με στόχο την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος και του παράνομου στοιχηματισμού. Κάθε τρίμηνο, αλλά επίσης και στο τέλος κάθε χρονιάς δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία τα οποία έχει συγκεντρώσει και αφορούν αγώνες όλων των αθλημάτων, καθώς δεν περιορίζεται μόνο στο ποδόσφαιρο.
Tα ματς του τένις
Η έρευνα γίνεται σε κάθε χώρα του κόσμου, ενώ στη φετινή έκθεση περιλαμβάνονται συνολικά 100 ύποπτα παιχνίδια. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα 73 από αυτά τα παιχνίδια αφορούν το τένις. Στη συνέχεια ακολουθεί το ποδόσφαιρο με 19 ύποπτους αγώνες, τρεις από τους οποίους έγιναν στη χώρα μας. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι καμία άλλη χώρα δεν είχε περισσότερα παιχνίδια, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα κατακτά αυτήν τη θλιβερή πρωτιά.
Τουρκία και Ουκρανία έχουν από δύο αγώνες, έναν έχει η Κύπρος. Επιπλέον, τα περισσότερα ύποπτα για στήσιμο είναι στην Ευρώπη (38) και ακολουθούν η Ασία (24) και η Βόρεια Αμερική (16).

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το