Ελλάδα

Τα βλέμματα στο ραντεβού Τσίπρα – αγροτών τη Δευτέρα

ËÁÑÉÓÁ - ÕÐÏÄÏ×Ç ÓÔÏ ÌÐËÏÊÏ ÔÇÓ ÍÉÊÁÉÁÓ ÔÙÍ ÔÑÁÊÔÅÑ ÐÏÕ ÓÕÌÌÅÔÅÉ×ÁÍ ÓÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÔÇÓ ÁÈÇÍÁÓ (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)

Στο ραντεβού του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους αγροτών τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι στραμμένα τα βλέμματα σε ό,τι αφορά την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Στο τραπέζι του διαλόγου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να μπουν από την κυβέρνηση κάποιες βελτιωτικές προτάσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, είπε ότι πάνω στη βασική πρόταση του ασφαλιστικού η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σενάρια τα οποία μπορεί να ελαφρύνουν τον αγρότη.

“Στη συζήτηση της Δευτέρας θα δούμε αν και οι αγρότες δέχονται αυτά τα σενάρια, το βαθμό ικανοποίησής τους ή πρέπει να γίνει βελτιωτικό”, επισήμανε.

Μεταξύ αυτών των σεναρίων, όπως εξήγησε, είναι “η δυνατότητα επιλογής χαμηλότερης κλίμακας, υπολογισμού δηλαδή του ασφαλίστρου όχι με το 20% του εισοδήματος αλλά ακόμη και μέχρι 12%”.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΓΑ επισήμανε ότι “είτε μείνει ανεξάρτητο ταμείο είτε όχι θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα”.

Την πρόσκληση, ωστόσο, για διάλογο έχουν απορρίψει, μεταξύ άλλων, το μπλόκο της Νίκαιας αλλά και των Σερρών, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” ο Άρης Πολυγένης, μέλος του συντονιστικού του μπλόκου της Νίκαιας μίλησε για προσχηματικό διάλογο και “βίαιο ξεκλήρισμα”.

“Εμείς βλέπουμε ότι πάνε σε μία παγίδα, σε ένα διάλογο προσχηματικό που επί της ουσίας θα είναι ένα διάγγελμα περιγραφής της υποτιθέμενης κατάστασης της χώρας. Θα τους χτυπήσουν την πλάτη, θα τους γεμίσουν την κοιλιά με πορτοκαλάδα και με κέρασμα και στο τέλος θα ικανοποιήσουν το αίτημα που αρχικά είχε σκοπό η κυβέρνηση να περάσει, αυτό το μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και βάζουν βούτυρο στο ψωμί τους”, ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος Συλλόγου Ηρακλείας Σερρών, Άρης Λιούτας, ο οποίος δήλωσε:

“Σε προσχηματικό διάλογο δεν πρόκειται να κατέβει κανένα σοβαρό μπλόκο. Με βάση αυτά που ακούγονται δεν πιστεύω να υπάρξει συμμετοχή τη Δευτέρα από κανέναν…Το θέμα μας δεν ήταν μόνο το ασφαλιστικό. Τα θέματά μας τα κύρια ήταν τρία, ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος καλλιέργειας, και μας πετάνε αυτή τη στιγμή ένα λουκούμι πάνω στο ασφαλιστικό. Περιμένετε να το δαγκώσουμε; Δεν θα γίνει αυτό από τους αγρότες”.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το