Τοπικά

Ενισχύθηκε το μπλόκο στις Μικροθήβες “Θ”

agrotes-708_17

Σιγή ασυρμάτου μέχρι τώρα από το Μέγαρο Μαξίμου για το ραντεβού με τους αγρότες και τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα. Οι ελλείψεις σε διάφορα προϊόντα στα ράφια των μάρκετ άρχισαν να είναι εμφανείς μιας και η διακίνηση κοστίζει ακριβά. Οι αγρότες αντιλαμβάνονται το πρόβλημα, γίνονται αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών και σκέφτονται και άλλες μορφές αντίδρασης.

Το μπλόκο στις Μικροθήβες ενισχύθηκε με ακόμη 30 τρακτέρ και ο αριθμός πλησιάζει τα 450 κανείς όμως δεν μπορεί να προδιαγράψει τι θα συμβεί αν περάσει η πρόταση για μεταφορά του προβλήματος στις πόλεις με καθημερινούς αποκλεισμούς της εφορίας και τραπεζών. Στις Μικροθήβες είναι κάτι που συζητούν και στη γενική συνέλευση θα κατατεθεί επίσημη πρόταση αν μέχρι την Τρίτη δεν δοθεί πρωθυπουργική απάντηση στα αιτήματα που κατατέθηκαν από τις 10 Φεβρουαρίου.

Χθες οι Μικροθήβες έκλεισαν από τις 2 μέχρι τις 6 με τους οδηγούς να ταλαιπωρούνται και να διανύουν επιπλέον απόσταση 50 επιπλέον χιλιομέτρων.

Σήμερα θα ισχύσει το ωράριο του ολιγόωρου αποκλεισμού από τις 12 μέχρι τις 6 το απόγευμα.

«Εμείς δεν θέλουμε να βρισκόμαστε απέναντι με τους συμπολίτες μας, αλλά πρέπει όλοι να αντιληφθούν τη δεινή θέση που βρισκόμαστε χωρίς κανείς να δίνει απαντήσεις στα αιτήματά μας. Δεν πάει άλλο. Ως εδώ» τόνισε ο κ. Πάντζιος.

Στάση αναμονής τηρείται από τους αγρότες του Πηλίου που δεν πρόκειται να κινητοποιηθούν αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο με την πρωθυπουργική συνάντηση.

Ο κ. Διανελλάκης υπογράμμισε πως θα αναμένονται οι εξελίξεις.

Στα Τέμπη, που είναι επ΄αόριστον κλειστά «άσπρισε ο τόπος» χθες το μεσημέρι καθώς κτηνοτρόφοι από τη Θεσσαλία έδωσαν δυναμικά το παρών, υπογραμμίζοντας και από την πλευρά τους την ανάγκη να δικαιωθούν τα αιτήματα του κλάδου τους που έχουν να κάνουν με την άμεση επιβίωσή τους.

Συγκεκριμένα, κτηνοτρόφοι με μαύρες σημαίες στα αγροτικά, κορνάροντας και χτυπώντας δυνατά κουδούνες, έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα Τέμπη όπου και έχυσαν στο οδόστρωμα τόνους γάλακτος, ενώ δημιούργησαν και ένα «φράγμα» με μπάλες από άχυρο.

Το σκηνικό συμπλήρωνε ένα μικρό κατσικάκι το οποίο περιφερόταν στον χώρο.

Κατά τα λοιπά, η κοιλάδα των Τεμπών εξακολουθεί να παραμένει κλειστή επ΄ αόριστον με τους αγρότες του μπλόκου να αναμένουν το ραντεβού με τον πρωθυπουργό προκειμένου να αρχίσει ο διάλογος.

Απογόρευση κυκλοφορίας ως τις 6:00 το απόγευμα

Απαγορεύεται από τις μέχρι τις 6 το απόγευμα η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. από τον κόμβο Αλμυρού μέχρι τον κόμβο Μεγάλου Μοναστηρίου λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων στον κόμβο Μικροθηβών.
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Αλμυρού Μαγνησίας (χ/θ 287+400) – παράπλευρη οδός – διασταύρωση σιταποθηκών ΠΑΥΛΙΔΗ – Αϊδίνιο Μαγνησίας – διασταύρωση Μικροθηβών – Βόλος – Π.Ε.Ο. Βόλου-Λάρισας.

• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα κινούνται μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου προς Βόλο – διασταύρωση Μικροθηβών – Αϊδίνιο Μαγνησίας – διασταύρωση σιταποθηκών ΠΑΥΛΙΔΗ – παράπλευρη οδός – είσοδος στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Αλμυρού Μαγνησίας (χ/θ 287+400).
Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 24210-76995, 24220 -26555, 24210-76969.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το