Τοπικά

Συνδικαλιστές κατέλαβαν συμβολικά το κτήριο του ΟΑΕΕ στο Βόλο (photos)

DSC07254

Συμβολική κατάληψη του ΟΑΕΕ πραγματοποίησε σήμερα η συντονιστική επιτροπή συνδικαλιστικών φορέων Μαγνησίας (Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΒΕΜ, αγρότες, αλιείς) στα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Βόλου. Η κατάληψη είχε διάρκεια δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Ροζού από τις 9 ως τις 11 το πρωί. Οι συνδικαλιστικοί φορείς λίγο πριν ολοκληρωθεί η κατάληψη, ανάρτησαν πανό από τον πρώτο όροφο του Οργανισμού.

DSC07255

“Θέλουμε να κρατάμε ζωντανό το κλίμα της κινητοποίησης μέχρι να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο κόσμος αντιδρά και να ξανασκεφτεί  τα σχέδια της” δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Κουτσούκος και πρόσθεσε ότι ο λόγος που επιλέχθηκε ο ΟΑΕΕ για τη σημερινή κατάληψη είναι γιατί οι φορείς θέλουν να υπάρχει ως ταμείο.  Ο κ. Κουτσούκος ανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις και νέα κατάληψη σε δημόσια υπηρεσία την ερχόμενη εβδομάδα.

DSC07256

“Δεν πρέπει να συζητάμε το σχέδιο κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης. Τα σχέδια της κυβέρνησης στέλνουν τον εργαζόμενο στην ιδιωτική ασφάλιση την οποία δεν αντέχει ο εργαζόμενος” ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος. Μάλιστα είπε ότι αν δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση πιθανόν να υπάρχουν και κανονικοί αποκλεισμοί.

tselios

“Το ταμείο όπου γίνεται σήμερα συμβολική κατάληψη είναι απρόσωπο και έχει αφήσει τους ασφαλισμένους στην τύχη τους” τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κώστας Τσέλιος. Όπως ανέφερε στο ταμείο εδώ και χρόνια υπάρχει κακοδιαχείριση, δεν προσφέρει τίποτα στα μέλη και κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξει τους επιχειρηματίες στα μάτια.

DSC07260

Το μήνυμα ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν αυτά που προωθεί η κυβέρνηση έστειλε ο αγρότης από το μπλόκο των Μικροθηβών Δημήτρης Λουφόπουλος. “Ο κόσμος βρίσκεται σε τέλμα και δεν μπορούν να συνεχιστούν αυτά που γίνονται.  Η κοινωνία πρέπει να γίνει  παραγωγική”  ανέφερε χαρακτηριστικά.

DSC07258

Νέες ισχυρότερες κινητοποιήσεις πρότεινε  ο πρόεδρος ιδιοκτητών καφέ μπαρ και εστίασης Γιάννης Γρηγορίου όπως το κλείσιμο της ΔΕΗ ενώ εξέφρασε το παράπονο που δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αυτές οι επιστημονικοί φορείς. ” Καλούμε τους επιστήμονες να το ξανασκεφτούν.  Αν δεν συγκροτηθούμε, δεν θα αντέξουμε” δήλωσε.

DSC07259

“Αν πυροβολείς τον εργοδότη, σκοτώνεις και τον εργαζόμενο” ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Βασίλης Τόπας και πρόσθεσε ότι απαιτείται πάγωμα των οφειλών και ο κάθε έμπορος να πληρώσει εισφορές ανάλογα με τον τζίρο και τα εισοδήματά του.

DSC07262

DSC07247

DSC07248

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το