Τοπικά

Οι τρόφιμοι που απέφυγαν την καταδίωξη, συνελήφθησαν όταν προσπάθησαν να μπουν στο Ίδρυμα Ανηλίκων

62169

Συνελήφθησαν τελικά σήμερα οι δύο ανήλικοι, ηλικίας 17 ετών, που είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, είχαν κλέψει ταξί από γυναίκα οδηγό από την πλατεία Τσιγάντε και είχε ακολουθήσει καταδίωξή τους μέχρι τη Στυλίδα όπου τράκαραν το ταξί και απέφυγαν τη σύλληψη. Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν στο Βόλο και προσπάθησαν να μπουν στο Ίδρυμα. Η γυναίκα οδηγός ταξί τους αναγνώρισε και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Το χρονικό της διαφυγής τους από το Ίδρυμα και η καταδίωξη
Οι νεαροί τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Βόλου πήδηξαν τα κάγκελα και έκλεψαν δίκυκλο. Στη συνέχεια έκλεισαν τον δρόμο σε ταξί, έβγαλαν έξω με βία την γυναίκα οδηγό του, μπήκαν στο όχημα και εξαφανίστηκαν.
Ολη η ιστορία συνέβη την νύχτα στη Νέα Ιωνία και ακολούθησε καταδίωξη των τροφίμων, αφού η οδηγός του ταξί πρόλαβε και πήρε από το αυτοκίνητο την τελευταία στιγμή το κινητό της και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ξεκίνησε αμέσως την αναζήτηση του ταξί, το οποίο τελικά εντοπίσθηκε τη στιγμή που περνούσε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση. Οι νεαροί προσπάθησαν να διαφύγουν στην περιοχή της Α’ Βιομηχανικής, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Το κλεμμένο ταξί με τους τρόφιμους έφθασε στη Β’ Βιομηχανική Βόλου, αλλά τα περιπολικά τους είχαν κυκλώσει. Αναγκάσθηκαν να ακολούθησαν κατεύθυνση προς τη Λάρισα, αλλά την τελευταία στιγμή φαίνεται πως άλλαξαν γνώμη και κινήθηκαν προς Λαμία.
Η καταδίωξη συνεχίσθηκε στην Εθνική Οδό, με το ταξί να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Δύο από τα τρία περιπολικά, δεν άντεξαν στις υψηλές ταχύτητες, “έκαψαν” τους κινητήρες τους και ακινητοποιήθηκαν.Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν όμως με περιπολικά από τον Αλμυρό και στον οδικό κόμβο στις Ράχες Φθιώτιδας το ταξί ακολούθησε το παλιό οδικό δίκτυο μέσα από τα χωριά της περιοχής προς την Στυλίδα.
Στους στενούς δρόμους της Στυλίδας και κοντά στο δημαρχείο, το ταξί έπεσε σε κολώνα και οι τρόφιμοι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και να τραπούν σε φυγή.
Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και σύλληψή τους. Παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Φθιώτιδας η σύλληψή τους δεν κατέστη δυνατή.
Από το Ιδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Βόλου, διέφυγαν την Τρίτη τα ξημερώματα τέσσερις συνολικά τρόφιμοι ίδιας ηλικίας γύρω στα 17- 18 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες για τους δύο τρόφιμου που καταδιώχτηκαν, ο ένας φορούσε μαύρη φόρμα και ο δεύτερος τζιν παντελόνι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το