Τοπικά

Η Οικολογική Θεσσαλία ανοίγει τον φάκελο TTIP

oikologike_thessalia

Η Οικολογική Θεσσαλία ανοίγει τον φάκελο TTIP και προσπαθεί να φωτίσει αθέατες πλευρές της διατλαντικής συμφωνίας στο Θεσσαλικό κοινό.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Λάρισα,  η Οικολογική Θεσσαλία με ομιλητές τον Γιώργο Κολέμπα – Οικογεωργό και πρώην εκπαιδευτικό και τον Κώστα Διάκο – Νομικό Περιβάλλοντος θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σε θέματα όπως:

Τι είναι η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) και γιατί μας αφορά; Πως επηρεάζει τη ζωή, το εμπόριο, την καθημερινότητά μας αλλά και το μέλλον. Πως σχετίζεται με την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα αλλά και τη δημοκρατία.

Οι δημοκρατικές κατακτήσεις βάλλονται ευθέως από τη συμφωνία;

Τα βασικά αγαθά της φύσης, νερό και τροφή, τα δημόσια αγαθά εκπαίδευση, υγεία και κοινωνική προστασία, απειλούνται;

Η τροφική ασφάλεια με την επιβολή Γ.Τ.Ο.(μεταλλαγμένα), επικίνδυνων φυτοφαρμάκων και ορμονών κινδυνεύει;

Το κλίμα με την προστασία της προώθηση της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των ορυκτών καυσίμων διαταράσσεται;

Τα βασικά δικαιώματα εργαζομένων  καταλύονται;

Η δυνατότητα κατοχύρωσης της παραγωγής ιδιαίτερων ποιοτικών τοπικών προϊόντων (όπως η φέτα)χάνεται;

Δίδεται η δυνατότητα σε ιδιωτικές εταιρείες να απαιτούν και να λαμβάνουν υπέρογκες αποζημιώσεις από τα κράτη όταν «παρεμποδίζονται» επιχειρηματικές – κερδοσκοπικές δραστηριότητες με στόχο την προστασία του δημόσιου συμφέροντος (π.χ καπνοβιομηχανία, οινοπνευματώδη κ.α.);

Απειλείται η ιδιωτική ζωή μέσω της δυνατότητας απόλυτης χρήσης προσωπικών δεδομένων, καταργούνται οι ασφαλιστικές δικλείδες της ιδιοκτησιακής ασφάλειας και των αποταμιεύσεων  και γενικότερα ενταφιάζονται πλήρως οι δημόσιες κοινωνικές κατακτήσεις και η κατάκτηση του κράτους πρόνοιας; κ.α ;

Η Οικολογική Θεσσαλία είναι εδώ σε όλα από τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρειά μας, είναι εδώ και φέρνει προς συζήτηση επίκαιρα διεθνή θέματα που επηρεάζουν τη ζωή και το μέλλον μας. Ελπίζουμε να είστε και εσείς οι Θεσσαλοί πολίτες για να ακούσετε, να ρωτήσετε, να τοποθετηθείτε και να συμβάλλετε στην συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το