Τοπικά

Η ΟΕΒΕΜ διεκδικεί το Επιμελητήριο Μαγνησίας “Θ”

koutsoukos vasileio gaitanis

Ο κύβος ερρίφθη και η σύγκρουση του Τρύφωνα Πλαστάρα και του Τέλη Μπασδάνη παίρνει επίσημη διάσταση.

Συγκεκριμένα χθες σε γενική συνέλευση της ΟΕΒΕΜ αποφασίστηκε η Ομοσπονδία με δικό της ψηφοδέλτιο να διεκδικήσει τις εκλογές του Επιμελητηρίου. Ταυτόχρονα αποφασίστηκαν και οι νέες κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΕ προγραμματίζει για την Παρασκευή το πρωϊ η Συντονιστική Επιτροπή των Φορέων που αποτελείται από το Εργατικό Κέντρο την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και την ΑΔΕΔΥ, ενώ καλούν και τους επιστημονικούς φορείς , με το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο να μετέχουν στην διαμαρτυρία.

Χθες έγινε μια προσπάθεια σύγκλισης των διαταραγμένων σχέσεων μεταξύ των δύο Συντονιστικών, με τον Λάζαρο Γαϊτάνη νε μετέχει σε συνάντηση στην ΟΕΒΕΜ για να βρεθεί κοινός τόπος καθώς το θέμα της διάσπασης των δυνάμεων, απογοητεύει τους πολίτες. Τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον Λάζαρο Γαϊτάνη.

Χθες πραγματοποιήθηκε και η γενική συνέλευση της ΟΕΒΕΜ.

Αποφασίστηκε εκτός από την κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ να πραγματοποιηθεί και «επίθεση» στο Επιμελητήριο με την διεκδίκηση της προεδρίας από την ΟΕΒΕΜ.

«Η ομοσπονδία έχει χώρο και χρόνο και θα διεκδικήσει το Επιμελητήριο , έχει το χώρο και το χρόνο να κατεβάσει πρόγραμμα», είπε ο κ. Πλαστάρας σημειώνοντας πως δεν αποφασίστηκε το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής.

Χθες στη γενική συνέλευση της ΟΕΒΕΜ έγινε ο διοικητικός-οικονομικός απολογισμός που ψηφίστηκε ομόφωνα, όπως ψηφίστηκε και το πρόγραμμα δράσης του 2016.

-Η ΟΕΒΕΜ διεκδικεί νέα εξαγωγική πύλη με μεταφορά του εμπορευματικού τομέα του λιμανιού σε άλλη περιοχή του Νομού.

-Υποστήριξη δράσεων και ενεργειών για τη δημιουργία Μουσείου Βιομηχανίας , σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο , με μεταφορά των μηχανημάτων στο Τσαλαπάτα.

-Συνδιοργάνωση ημερίδας ή ολόκληρης εβδομάδας νεανικής επιχειρηματικότητας

-Υποστήριξη αιτημάτων κοινωνικών ομάδων για επιχειρηματικό ενδιαφέρον

-Επίλυση προβλημάτων βιοτεχνικού πάρκου

-Φορολογική και ασφαλιστική υποστήριξη μελών

-Συμμετοχή σε αναπτυξιακά προγράμματα μέσα από συμπράξεις

-Ανάπτυξη συνεργασίας με το πανεπιστήμιο για τη δημιουργία θερμοκοιτίδων

-Υποστήριξη δράσεων και ενεργειών του κινήματος «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε»

-Διοργάνωση συνεδρίου με θέμα το μέλλον του κλάδου του μετάλλου

-Συμμετοχή στο φορέα για την αξιοποίηση του αεροδρομίου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το