Κόσμος

H ημερομηνία που θα «τρελάνει» το iPhone σας

iphone
Ένα «σφάλμα» προγράμματος (bug) απειλεί να εξοντώσει το iPhone σας, εφόσον βέβαια αλλάξετε την ημερομηνία στην 1 Ιανουαρίου 1970!

Το bug εντοπίστηκε σε iPhones, iPads και iPod Touch με λειτουργικά συστήματα από 8.0 και πάνω. Και τι συμβαίνει μόλις ο χρήστης γυρίσει το χρόνο… πίσω; Οι συσκευές «κρασάρουν», κολλάνε και δεν μπορούν να φορτώσουν το λειτουργικό.

Οι πρώτοι που εντόπισαν το bug αυτό ήταν χάκερ, οι οποίοι αποφάσισαν ότι θα ήταν… αστείο να προτρέψουν τους χρήστες που θέλουν να «γυρίσουν πίσω το χρόνο στην εποχή του κλασικού Macintosh» να αλλάξουν ημερομηνία. Η ανάρτησή τους στο 4Chan φαίνεται ότι έπεισε αρκετούς χρήστες να το δοκιμάσουν, με αποτέλεσμα να βρεθούν προ δυσάρεστης εκπλήξεως…

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα αρνητικά αποτελέσματα του bug δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά αλλά μόλις το κινητό κάνει επανεκκίνηση.

Εξειδικευμένες ιστοσελίδες πληροφορικής αναφέρουν ότι το σφάλμα αυτό οφείλεται στο χρόνο Unix, που υπολογίζεται από την 1 Ιανουαρίου 1970, τα μεσάνυχτα της ώρας Greenwich (GMT).

Όταν λοιπόν ο χρήστης ορίζει τοπική ώρα, το iPhone υπολογίζει αυτόματα την ώρα αφαιρώντας X ώρες από το 00:00:000 του GMT. Σε περίπτωση που η ημερομηνία είναι ορισμένη στην 1 Ιανουαρίου 1970, τότε το «έξυπνο» τηλέφωνο θεωρεί ότι είναι σε «αρνητικό χρόνο», μπερδεύεται και… κρασάρει.

Ο μοναδικός τρόπος για να «ξεκολλήσει» το iPhone είναι να αφαιρεθεί η μπαταρία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να πάει σε εξειδικευμένο σέρβις της Apple.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το