Πολιτισμός

Το βραβείο καλύτερης βρετανικής ταινίας κυνηγά ο «Αστακός»

assets_LARGE_t_420_54633363_type13145

Στο κόκκινο χαλί έξω από τη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου αναμένεται να βρεθεί το βράδυ της Κυριακής ο Γιώργος Λάνθιμος, όταν Βρετανοί και Αμερικανοί σταρ (ως επί το πλείστον) θα φορέσουν τα επίσημα ενδύματά τους για την τελετή απονομής των βραβείων Bafta της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Υποψήφιος με τον «Αστακό» που διεκδικεί το βραβείο καλύτερης βρετανικής ταινίας ο Ελληνας σκηνοθέτης έχει σκληρό ανταγωνισμό από φετινά οσκαρικά φιλμ που έχουν μία θέση στην ίδια κατηγορία όπως το δράμα «45 χρόνια», η ταινία επιστημονικής φαντασίας «Από μηχανής», το μελό εποχής «Brooklyn», το βιογραφικό «Κορίτσι από τη Δανία» και το ντοκιμαντέρ «Amy».

Εχει, όμως, και… πολλή δουλειά μπροστά του καθώς, όπως έγινε γνωστό, συνεργάζεται ξανά με τον Ευθύμη Φιλίππου στο σενάριο του ψυχολογικού θρίλερ «Ο φόνος ενός ιερού ελαφιού», ένα από τα σχέδια που αναπτύσσει με τους παραγωγούς των Element Pictures και Film4.

Πριν από αυτό, βέβαια, πρέπει να ολοκληρώσει το ιστορικό δράμα «The favorite» γύρω από τη βασιλεία της βασίλισσας Αννας, τελευταίας μονάρχη του Οίκου των Στιούαρτ, το οποίο αρχίζει γυρίσματα μέσα στην άνοιξη με πρωταγωνίστριες τις Ολίβια Κόλμαν, Εμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις. Οσο για τα Bafta, τα οποία δίνουν πάντα μία πρώτη γεύση από Οσκαρ, μόλις δύο εβδομάδες πριν την απονομή των μεγάλων βραβείων του αμερικανικού κινηματογράφου, αυτά αναμένεται να συμβάλουν στις οσκαρικές προγνώσεις των ημερών επιβεβαιώνοντας ή όχι τα φαβορί, όπως είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Μπρι Λάρσον.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το