Ελλάδα

Πυρετώδεις ετοιμασίες για το hot spot στη Χίο

newego_LARGE_t_1101_54633372_type13145

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του hot spot στη Χίο στην περιοχή του Χαλκειούς, δύο μόλις 24ωρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας της Ε.Ε. στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης της Χίου», υπό τον συντονισμό του Ταξίαρχου της 96 ΑΔΤΕ Θεμιστοκλή Γριμπίρη και του διοικητή του Hotspot αντισυνταγματάρχη Χαράλαμπου Λώλου, εργάτες και στρατευμένοι δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε μέχρι την Κυριακή να είναι όλα έτοιμα προκειμένου οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν στον χώρο.
Οι εργασίες στο κέντρο που θα έχει χωρητικότητα 1095 ατόμων βρίσκονται στο 90%. Μέσα στις επόμενες ώρες θα ολοκληρωθεί η περίφραξη του χώρου αλλά και των οικίσκων ενώ το Σαββατοκύριακο θα μεταφερθούν στο εσωτερικό του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, η Αστυνομία, η Frontex καθώς και οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Ήδη το κτίριο έχει συνδεθεί με ηλεκτρικό και τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης ενώ απομένει η μεταφορά κοντέινερ που θα χρησιμοποιηθούν ως μαγειρεία, καθώς και μηχανημάτων όπως πλυντήρια και στεγνωτήρια για τα ρούχα μεταναστών και προσφύγων.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το