Τοπικά

Κινητοποιήσεις στις γειτονιές της πόλης από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας και το ΜΑΣ ενάντια στο ασφαλιστικό

Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου

Συγκεντρώσεις στις γειτονιές της πόλης και πιο συγκεκριμένα σε Αγ. Παρασκευή και Χρυσοχοΐδη, Χιλιαδού και Καραγάτς, Ν. Δημητριάδα και στη Ν. Ιωνία πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, φοιτητές του ΜΑΣ και δεκάδες εργαζόμενους στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των σωματείων και επιτροπών αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Με ανακοινώσεις κάλεσαν τις λαϊκές οικογένειες του Βόλου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων που θα γίνει το Σάββατο στην Αθήνα, με αναχώρηση το Σάββατο στις 5 το πρωί από το Δημαρχείο Βόλου.

Επίσης, απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους, στους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία στις λαϊκές συνοικίες διαδήλωσαν:

«Να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό!

Να μην περάσει η εξαθλίωση, η ανέχεια, η νέα σφαγή στη ζωή μας!

Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους νικήσουμε!

Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό δεν διορθώνεται! Είναι έκτρωμα! Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δεν βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

Να μην επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον αγώνα μας! Μεγαλοεργοδότες και μεγαλοεπιχειρηματίες της πόλης και της υπαίθρου αγκαζέ με εργοδοτικούς συνδικαλιστές καλούν τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν για τα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα. Συμφέροντα που όχι μόνο δεν αμφισβητούν αλλά έχουν

Τέρμα πια τα ψέματα και οι απάτες! Αυξήστε τους μισθούς. Σταματήσει η σύγχρονη σκλαβιά ιδίως για τα νέα παιδιά με τους μισθούς των 200 και 300 ευρώ, τα τρίωρα.

Εμείς δεν παραιτούμαστε από ότι μας έχουν κλέψει όλα αυτά τα χρόνια. Τα διεκδικούμε όλα. Επαναφέρετε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις! Εδώ και τώρα να επανέλθει ο κατώτερος μισθός στα 751ευρω χωρίς ηλικιακό διαχωρισμό. Τώρα η κυβέρνηση να επιστρέψει πίσω τη 13η και 14η σύνταξη, το 13ο και 14ο μισθό.

Διεκδικούμε να ζούμε σαν άνθρωποι στον 21ο αιώνα.Να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην υγεία, στην παιδεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά.

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ή τα μονοπώλια ή ο λαός. Ή θα χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι ή θα υποφέρει ο λαός. Να δοθεί οριστικό τέλος στο άθλιο θέαμα των χιλιάδων εκμεταλλευομένων νέων που εργάζονται 5 μήνες μέσω προγραμμάτων, για να καλύπτουν επιφανειακά διαφορές τρύπες. Σταθερή και μόνιμη, δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Μισθούς που να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Τα δικαιώματά μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα. Τέρμα πια οι θυσίες για την πλουτοκρατία! Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και κυρίως αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους!  Η δική μας η απαίτηση είναι να πληρώσουν τώρα κράτος και εργοδοσία.

Μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, αυτό μας λένε οι αγώνες του λαού μας και οι κατακτήσεις του.  Κλιμακώνουμε την πάλη μας! Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το