Υγεία

Η γρίπη καλπάζει: 65 νεκροί – 5 σε μία ημέρα – και 121 σε ΜΕΘ

e619a684360f758c68a3f771d744b6a3_L

Πέντε ακόμη νεκρούς από χθες μέχρι σήμερα καταγράφει το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφορικά με την γρίπη, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό που έχουν καταλήξει από επιπλοκές, σε 65.
Οι δύο θάνατοι από τους 5 σημειώθηκαν εκτός ΜΕΘ. Στο ΕΣΥ επιβεβαιώθηκαν 15 νέα κρούσματα από τον ιό της γρίπης.
Σήμερα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 121 άτομα ενώ από την ώρα που ξέσπασε ο ιός της γρίπης μέχρι σήμερα, έχουν νοσηλευθεί στην Εντατική 267 άνθρωποι.
Ο ιός της γρίπης εφέτος όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, είναι εξαιρετικά επιθετικός και προτιμά νέους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που νοσηλεύονται είναι 53 ετών. Να σημειώσουμε σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι χθες, 16 παιδιά νοσηλεύονταν στην Εντατική, ενώ 4 παιδιά (μεταξύ των οποίων και το 9 μηνών βρέφος) έχουν καταλήξει από τον ιό της γρίπης. Τα τρία παιδιά, δεν είχαν υποκείμενο νόσημα, όπως και 1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ είναι υγιής (δηλαδή χωρίς υποκείμενο νόσημα) και νέος.
Τόσο ο ΠΙΣ όσο και το ΚΕΕΛΠΝΟ, απευθύνουν έκκληση για εμβολιασμό ακόμη και τώρα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έστω και τώρα να εμβολιαστούν, διότι γρίπη και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα έχουμε, και η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου».
Εν τω μεταξύ, την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα άμεσης ένταξης στο σύστημα υγείας 370 ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ και 300 κλινών Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, επιλύοντας ένα καθοριστικό για την ανθρώπινη ζωή πρόβλημα, επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Πηγή www.onmed.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το