Τοπικά

Κρατώντας… κουβέρτες, έκλεβαν σπίτια στην Ελασσόνα!

a6aeda9c84792c568368e9ebc104ccae_XL

Το σπίτι μιας 80χρονης στην Καρυά Ελασσόνας επιχείρησαν να διαρρήξουν, για δεύτερη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας, τέσσερις δράστες ανάμεσά τους και ένας 32χρονος που συνελήφθη στον Τύρναβο.

Οι τέσσερις δράστες, προχθές το πρωί, πήγαν στην Καρυά στο σπίτι της 80χρονης συνταξιούχου του ΟΓΑ. Ο ένας δράστης βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού κρατώντας κουβέρτες ενώ ο δεύτερος δράστης προσπαθούσε παράλληλα, με μεταλλικό αντικείμενο, να ανοίξει την είσοδο του σπιτιού της 80χρονης.

Όπως έχει καταγραφεί και σε άλλες περιπτώσεις, παρέες δραστών μετακινούνται από χωριό σε χωριό και με το πρόσχημα της πώλησης ειδών κλινοστρωμνής (κλινοσκεπάσματα), κάποιος από τους δράστες απασχολεί το υποψήφιο θύμα με τα εμπορεύματα ενώ άλλος συνεργός του, μπαίνει στο σπίτι με σκοπό την κλοπή.

Έτσι, κατά την ΕΛ.ΑΣ., συνέβη και στην περίπτωση της 80χρονης, μόνο που την ώρα που επιχείρησαν να διαρρήξουν το σπίτι, η 80χρονη επέστρεφε σε αυτό, συνοδευόμενη από οικείο της πρόσωπο. Ετσι οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους, φεύγοντας με το αυτοκίνητο στο οποίο τους ανέμεναν οι άλλοι δύο συνεργοί τους. Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν στον Τύρναβο έναν από αυτούς, έναν 32χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ελασσόνας όπου και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις δράστες, πριν μια εβδομάδα είχαν διαρρήξει ξανά το σπίτι της 80χρονης από το οποίο έκλεψαν 250 ευρώ που βρήκαν στο συρτάρι της κουζίνας. Στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο, ένα ζευγάρι γάντια και 13 κουβέρτες ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι τέσσερις δράστες επέλεγαν να δράσουν σε απομακρυσμένες περιοχές προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα διαφυγής όπως επέλεγαν επίσης και περιόδους που συνέπιπταν χρονικά με τις ημέρες καταβολής των συντάξεων. Από την ΕΛ.ΑΣ. αναζητούνται οι άλλοις τρεις συνεργοί του 32χρονου.

Πηγή www.eleftheria.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το