Ελλάδα

Τα δώρα που ετοιμάζει ο Τσίπρας στους αγρότες

assets_LARGE_t_420_54631334

Το κάλεσμα προς τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο και να εγκαταλείψουν την αρνητική στάση, προκειμένου να βρεθεί λύση μέσα από την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων, θα επαναλάβει σήμερα η κυβέρνηση δια της κυρίας Γεροβασίλη, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι σημαντική πρωτοβουλία θα ανακοινώσει και ο πρωθυπουργός.

Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου, παρότι διατηρεί ως κεντρικό στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος με την προώθηση ρυθμίσεων για το Ασφαλιστικό που θα είναι -ει δυνατόν- οι βέλτιστες για το σύνολο των επαγγελματικών ομάδων, εντούτοις ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο διάλογος μπορεί να οδηγήσει στην αποδοχή κάποιων αιτημάτων ύστερα από αναλυτική επεξεργασία.

«Εγωιστικό»
Το ηχηρό μήνυμα προήλθε κατ’ αρχάς από την Τεχεράνη, όπου βρισκόταν χθες η κυβερνητική αποστολή. «Είναι εξαιρετικά εγωιστικό αυτό που κάνουν οι αγρότες», είπε χαρακτηριστικά ανώτατη κυβερνητική πηγή με ξεκάθαρα επικριτικό ύφος για το ότι συμμετέχοντες στις αγροτικές κινητοποιήσεις δεν υπολογίζουν τη συνολική κοινωνική ανάγκη.

Η ίδια πηγή πάντως έδειξε ότι δεν φοβάται τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ούτε τις επιπτώσεις από τις αντιδράσεις. Η πρόταση νόμου -εξήγησε συγκεκριμένα- δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αλλά όλη την κοινωνία, τον άνεργο, τον χαμηλοσυνταξιούχο. Δεν έχουν φωνή αυτοί; Αλλωστε ειδικά οι αγρότες επωφελούνται από τις υπό διαμόρφωση ρυθμίσεις».

assets_LARGE_t_420_54631287

Μήνυμα στους αγρότες υπέρ του διαλόγου θα απευθύνει σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη

Εγκυρες πληροφορίες δε τονίζουν ότι σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Ολγα Γεροβασίλη θα επαναλάβει ότι το κάλεσμα είναι ανοιχτό προς τους αγρότες, θα υπενθυμίσει ότι και ο πρόεδρος της Βουλής ζητεί τη συμμετοχή τους στη σημερινή διακομματική επιτροπή και ότι η ίδια επαγγελματική ομάδα, ενώ υπέστη 11 συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις, δείχνει να «στρατεύεται» πίσω από τις θέσεις αυτών που τις αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Το σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στο Ιράν, έχει προγραμματίσει να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση από τους συναρμόδιους υπουργούς για την εξέλιξη σχετικά με το αγροτικό ζήτημα. Και αυτό γιατί, με βάση εγκυρότατες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σκοπεύει, εφόσον και οι αγρότες προσέλθουν στον διάλογο, να αναλάβει πρωτοβουλία λύσης του γόρδιου δεσμού.

Μάλιστα την ενδιαφέρουσα ανακοίνωση θα κάνει είτε ο κ. Τσίπρας είτε, εκτός απροόπτου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Οι γνωρίζοντες λένε ότι εξετάζεται η σταδιακή επιβολή της ασφαλιστικής εισφοράς σε βάθος τριετίας να διευρυνθεί χρονικά και να φτάσει την πενταετία, ενώ στο τραπέζι είναι και η πρόταση που αφορά στο Ταμείο (ΟΓΑ) των αγροτών.

«Ολα τα θέματα μπορούν να λυθούν όταν οι δυο πλευρές προσέρχονται με ειλικρίνεια και απόφαση να βρεθεί μια λύση» υποστήριξε χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι: «Για τους αγρότες θα υπάρξει πρόταση ανάλογη με τη δική τους ιδιαιτερότητα. Δηλαδή να μπορέσουμε να δούμε πώς θα απαλύνουμε την πίεση που ενδεχομένως να υφίστανται ορισμένα στρώματα από αυτούς».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το