Κόσμος

Οταν ο Πάπας Φραγκίσκος εκνεύρισε την Μέρκελ: Με πήρε έξαλλη τηλέφωνο

pope_merkel.8.2.708

Θεωρείται η πιο ισχυρή γυναίκα στην Ευρώπη και ίσως στον κόσμο. Και δεν διστάζει να τα βάλει με οποιονδήποτε την ενοχλεί. Ακόμη και με τον Ποντίφικα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι κάποτε κατάφερε να κάνει έξαλλη την Ανγκελα Μέρκελ εξαιτίας μίας δήλωσής του, με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα θυμωμένο τηλεφώνημα από την Καγκελάριο.

Αιτία, η ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Νοέμβριο του 2014. Τότε, ο Ποντίφικας επέκρινε σκληρά την Ευρώπη λέγοντας ότι είναι σε μαρασμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως πλέον είναι μία «γιαγιά, που δεν είναι πλέον γόνιμη και ζωντανή».

Αυτή η αποστροφή του έκανε την Μέρκελ να του τηλεφωνήσει έξαλλη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στην Corriere della Sera. «Ηταν αρκετά θυμωμένη, γιατί είχα συγκρίνει την Ευρώπη με μία στείρα γυναίκα, ανίκανη να κάνει παιδιά», δήλωσε ο Πάπας. «Με ρώτησε αν πράγματι πίστευα ότι η Ευρώπη δεν μπορούσε πλέον να αποκτήσει παιδιά. Της απάντησα ”ναι μπορεί και πολλά γιατί η Ευρώπη έχει δυνατές και βαθιές ρίζες. Στις πιο σκοτεινές στιγμές, έχει δείξει ότι έχει απρόσμενες πηγές”», είπε ακόμη για τη συνομιλία τους.

Στην ίδια συνέντευξη ο Αργεντίνος Ποντίφικας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια ειρήνη.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το