Κόσμος

Ταϊβάν: Εικόνες καταστροφής μετά από σεισμό 6,4 βαθμών (video)

newego_LARGE_t_1101_54629767

Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν τα ξημερώματα του Σαββάτου σωστικά συνεργεία στην Ταϊβάν, μετά από ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Από την ισχυρή δόνηση κατέρρευσαν κτίρια και πολυκατοικίες στην πόλη Τάι-ναν, με ειδησεογραφικά δίκτυα να μεταδίδουν ότι οι αρχές εξέφραζαν φόβους για θύματα και τραυματίες.

Μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, τα σωστικά συνεργεία έκαναν αγώνα δρόμου για να απεγκλωβίσουν τους εκατοντάδες πολίτες που παρέμεναν παγιδευμένοι μέσα στα ερείπια. Δεν είχαν γίνει, όμως, γνωστές πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.

newego_LARGE_t_1101_54629764

Στην ιστοσελίδα της, η τοπική εφημερίδα της Ταϊβάν Liberty Times έγραφε ότι ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν ήταν πολυκατοικία. Μέσα κοιμόντουσαν δεκάδες άνθρωποι.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο USGS έκανε αρχικά λόγο για σεισμό 6,7 βαθμών αλλά στη συνέχεια αναθεώρησε την εκτίμησή του προς τα κάτω.

Το μικρό εστιακό βάθος του σεισμού, μόλις 10χλμ, και το γεγονός ότι το επίκεντρο βρισκόταν σε απόσταση 31 χιλιομέτρων από την Τάι-ναν ενέτεινε τις επιπτώσεις του σεισμού.

Οι κάτοικοι της Ταϊβάν είναι συνηθισμένοι στις σεισμικές δονήσεις, καθώς η χώρα τους βρίσκεται ανάμεσα σε δύο τεκτονικές πλάκες. Το 1999, φονικός σεισμός 7,6 ρίχτερ σκότωσε περισσότερους από 2.300 κατοίκους της χώρας.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το