Τοπικά

Eρώτηση Χρ. Μπουκώρου για την καθυστέρηση της Υπουργικής Απόφασης για τη Σκόπελο

skopelos1_234034534

Τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί της Σκοπέλου τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Η ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στη διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της Σκοπέλου, από την καταστροφική νεροποντή που έπληξε το νησί των Βορείων Σποράδων, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι υποσχέσεις για γρήγορη αποκατάσταση και οικονομική ενίσχυση των πληγέντων δεν έχουν εκπληρωθεί μέχρι και σήμερα. Τροχοπέδη αποτελεί η μη έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, βάσει της οποία χαρακτηρίζεται το νησί της Σκοπέλου, πλημμυρόπληκτο και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της αποζημίωσης.
Δύο μήνες πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου και η Σκόπελος μετράει ακόμη τις πληγές της. Περισσότερες από 170 επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί, ενώ περίπου τόσες είναι και οι κατοικίες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Η οικονομική ενίσχυση των πληγέντων είναι επιτακτική ανάγκη. Η Κυβέρνηση κωλυσιεργεί και αφήνει στην τύχη του ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, ένα νησί που αποτελεί «στολίδι» ιδιαίτερης ομορφιάς και τουριστικής προβολής για την χώρας μας.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Για ποιο λόγο καθυστερεί η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζεται το νησί της Σκοπέλου πλημμυρόπληκτο;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το