Τοπικά

Μεγάλη συμμετοχή και στην πορεία ΠΑΜΕ και συλλόγων στο Βόλο (photos)

491bb535-2bed-4651-b00e-5ec6a31d9227

Εκατοντάδες  άτομα συμμετείχαν και στη σημερινή απεργιακή  κινητοποίηση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην πλατεία Πανεπιστημίου.  Στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχαν αγρότες από τη Ζαγορά και το μπλόκο του Αερινού καθώς επίσης και σωματεία όπως ο Σύλλογος Καθαριστριών Μαγνησίας,  Οργανώσεις συνταξιούχων και άλλοι φορείς.

Οι ομιλητές χαιρέτισαν τη μεγάλη κινητοποίηση των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του Νομού ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ισοπεδώνει κατακτήσεις δεκαετιών στην κοινωνική ασφάλιση.

«Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τη μεγαλειώδη κινητοποίηση εργατών των βιομηχανιών, υπαλλήλων, άνεργων και συνταξιούχων που πλημμύρισαν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Πρόκειται μακράν για την πιο μαζική και εντυπωσιακή συγκέντρωση των τελευταίων πολλών χρόνων, με την ελπιδοφόρα συμμετοχή νέων εργατών, εργαζομένων και ανέργων.

Σήμερα στάλθηκε μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο! Να πληρώσει το κεφάλαιο! Υποχρεωτική και δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους!

Καλούμε τις επόμενες μέρες, από αύριο κι όλας να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε γραφείο, κάθε λαϊκή γειτονιά, κάθε μαγαζί και χωριό να γίνει οργανωμένος πυρήνας, να δυναμώσει το λαϊκό ποτάμι για να μπει φρένο στη νέα επέλαση κεφαλαίου – κυβέρνησης, για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας, να ανοίξει δρόμος προοπτικής που στο επίκεντρο θα είναι ο λαός και οι ανάγκες του.

 Συνεχίζουμε πιο δυνατά και δυναμικά.  Η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση μας δίνει δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία».

Στην ομιλία του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου τόνισε μεταξύ άλλων;

«ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!

Θέλουμε όμως να καταγγείλουμε και τις εργοδοσίες των τοπικών βιομηχανιών του ΙΜΑΝΤΑ, της ΒΕΜΕΚΕΠ, του Λεβεντέρη, του Κιολεϊδη, οι οποίες αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έδωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, προχωρούν σε απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, απληρωσιά, για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στις ανωτέρω βιομηχανίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ο νόμος Κατρούγκαλου να μη φτάσει καν στη Βουλή.

Να αποσυρθεί, τώρα.

Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις και τροπολογίες, δεν φτιασιδώνεται, δεν αλλάζει.

Μόνο ανατρέπεται!

Όσοι μιλούν για τροποποιήσεις και αλλαγές έχουν λερωμένη τη φωλιά τους! Είναι οι ίδιοι που έχουν στηρίξει την ουσία των μέτρων.

 Είναι οι δυνάμεις εκείνες που έχουν συνδιαμορφώσει και στηρίξει διαχρονικά την αιματηρή επίθεση που σήμερα αντιμετωπίζουμε.

Είναι τα κόμματα που μαζί με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και τώρα κάνουν πως διαφωνούν. Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το