Τοπικά

“Νεκρώνει” ο Βόλος σήμερα με την κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό

apergia

H σημερινή απεργία στο Βόλο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές, εκτιμάται ότι θα είναι η μεγαλύτερη που θα έχει πραγματοποιηθεί ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, με αιχμή το ασφαλιστικό. Για μία ακόμη φορά σε απεργία καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας αντιδράσεις, μιας και εκφράζει τη συμφωνία του για το ασφαλιστικό, ενώ οι αγρότες θα «κυκλώσουν» την πόλη και θα μετέχουν στην απεργία.

Προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια στις 11 π.μ. συγκέντρωση στο λιμάνι του Βόλου για να ακολουθήσει πορεία. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Ο Βόλος νεκρώνει την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και το Εργατικό Κέντρο Βόλου μαζί με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας καλούν τους πολίτες να μετέχουν στην κινητοποίηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καλεί και τώρα τα μέλη και τους φίλους του να συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξαν οι φορείς για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Για λίγες ώρες και χωρίς λεωφορεία

Η «Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε.» συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας των αστικών λεωφορείων, από τις 10:00 ως 13:30.

«Να κλείσουν τα πολυκαταστήματα»

Επιστολή στα πολυκαταστήματα από τα οποία ζητεί να κλείσουν σήμερα, απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και ενημερώνει ότι οι φορείς των 26 κλάδων ελεύθερων επαγγελματιών της Μαγνησίας αποφάσισαν να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία κατά του προσχεδίου του ασφαλιστικού, που απειλεί την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Οι οδοντίατροι

Οι οδοντίατροι του Νομού Μαγνησίας συμμετέχουν στην απεργία μαζί με όλους τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες. Σήμερα καλούν όλους τους οδοντιάτρους Μαγνησίας στις 9:00 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου και στις 10:30 μαζί με τους Συλλόγους Ιατρικό και Φαρμακευτικό κοινή παρουσία στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση για να διαδηλώσουν την άρνησή τους στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Στηρίζει το ΠΑΣΟΚ

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Μαγνησίας θα συμπαρασταθεί στο «δίκαιο αίτημα όλων των πολιτών για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σκοπός είναι  η μέγιστη συμμετοχή των πολιτών στις κινητοποιήσεις, ώστε να είανι ηχηρή η αίτηση για την υποχώρηση της κυβέρνησης και την άμεση κατάρτιση σχεδίου για ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα».

«Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και κάθε πολίτη της Μαγνησίας σε προσυγκέντρωση επιστημονικών φορέων και ελεύθερων επαγγελμάτων στην πλατεία Ελευθερίας στις 10:30π.μ. και στη συνέχεια στην παραλία (στο ύψος του αγάλματος της Αργούς), όπου στις 11 το πρωί  θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ, με αγροτικά μηχανήματα έργου, όπου θα συμμετάσχουν αγρότες και αλιείς δια θαλάσσης».

Απεργούν και τα… ρολόγια

Την απόφαση να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία έλαβε και ο Σύλλογος Χρυσοχόων και Ωρολογοποιών Μαγνησίας αντιδρώντας στο ασφαλιστικό σημειώνοντας ότι «αν περάσει θα είναι η ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μας , καθώς προβλέπει την αύξηση των ασφαλίστρων, αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων.

Απεργούν επίσης διαιτολόγοι και ζαχαροπλάστες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος περιφρουρεί την απεργία

Σύσσωμος ο Εμπορικός Σύλλογος θα μετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση και η παράταξη «Έμποροι ενάντια στην Κρίση» θα βρίσκονται από τις 9:00 το πρωί Ερμού με Τοπάλη, όπου θα συγκροτηθεί κλιμάκιο από τον ΕΣΒ για να τηρηθεί το κλείσιμο και από τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές.

Καλεί τέλος το καταναλωτικό κοινό να μην ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για αγορές σήμερα. «Να συμμετέχουμε όλοι από κοινού στην προσπάθεια για να μείνουμε ως ελληνική κοινωνία όρθιοι κόντρα σε όσους θέλουν να μας γονατίσουν».

Οι συνταξιούχοι ΤΕΑΠΕΤ

Να πάρουν μέρος μαζικά στη σημερινή απεργία, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καλεί τους συνταξιούχους όλων των κλάδων ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΤΕΑΠΕΤ Τσιμεντοβιομηχανιών Ν. Μαγνησίας.

Το ΠΑΜΕ

Στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου. Η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Βόλου του Π.Α.ΜΕ. τονίζει ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν διορθώνεται. Μόνο ανατρέπεται.

Η επιτροπή αγώνα εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ καλεί την κάθε εργαζόμενη, τον κάθε εργαζόμενο να πάρει μέρος στην απεργία . Να νεκρώσει κάθε εμπορομάγαζο και μάρκετ. «Η κοινωνική ασφάλιση δεν αφορά μόνο το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συντάξεις. Αφορά το σύνολο της ζωής μας, συνδέεται με την προστασία της μητρότητας, τα επιδόματα, άδειες, τις επαγγελματικές ασθένειες, τα εργατικά ατυχήματα, αφορά το δικαίωμα μας σε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για εμάς και τα παιδιά μας».

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα μετέχει και το σωματείο καθαριστριών. «Ο νόμος Κατρούγκαλου να μη φτάσει καν στη Βουλή. Να αποσυρθεί.  Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις και τροπολογίες, δεν φτιασιδώνεται, δεν αλλάζει. Μόνο ανατρέπεται! Όσοι μιλούν για τροποποιήσεις και αλλαγές έχουν λερωμένη τη φωλιά τους! Είναι οι ίδιοι που έχουν στηρίξει την ουσία των μέτρων. Είναι οι δυνάμεις εκείνες που έχουν συνδιαμορφώσει και στηρίξει διαχρονικά την αιματηρή επίθεση που σήμερα αντιμετωπίζουμε.  Είναι τα κόμματα που μαζί με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και τώρα κάνουν πως διαφωνούν. Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους».

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καλεί και το συνδικάτο ΟΤΑ, που δημιούργησε το ΚΚΕ.

Οι διαιτολόγοι- διατροφολόγοι

Από την Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος Περιφερειακό Θεσσαλίας ανακοινώνονται σχετικά, μεταξύ άλλων,  τα ακόλουθα:

«Συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και καλούμε τα μέλη μας και όλη την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά στην παραπάνω κινητοποίηση.

Ως Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος είμαστε κάθετα αντίθετοι τόσο στο προσχέδιο για το Ασφαλιστικό όσο και στις παράπλευρες πολιτικές που υποβιβάζουν τον κλάδο και οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες επιστήμονες.

Λέμε όχι στην εξοντωτική φορολόγηση που ακυρώνει κάθε προσπάθεια επένδυσης και ανάπτυξης αλλά και έμμεσα όσο και άμεσα διογκώνει την ανεργία και την υποαπασχόληση. Το πρόβλημα του ασφαλιστικού πήρε εκρηκτικές διαστάσεις τόσο από τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές των προηγούμενων ετών αλλά κυρίως από τις εκρηκτικές διαστάσεις αυτής της σημερινής συνεχώς διογκούμενης ανεργίας.

Λέμε όχι στην αντιμετώπιση των Επιστημόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών σαν πηγή παράλογων φορολογικών εσόδων υπό το πρόσχημα της φοροδιαφυγής.

Λέμε όχι στο καθεστώς της μαύρης εργασίας, της νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών μέσα από τα μπλοκάκια και την ενοικίαση των πτυχίων.

Λέμε όχι στην εξόντωση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών.

Λέμε όχι στην συνέχιση της παράνομης επιβολής ΦΠΑ 23% στους Ελεύθερους Επαγγελματίες Διαιτολόγους Διατροφολόγους. Είμαστε η μοναδική χώρα σε όλη την Ευρώπη που επιβάλει Φ.Π.Α. στις παρεχόμενες υπηρεσίες σε ένα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Οικονομικών παραϊατρικό επάγγελμα.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο για το Ασφαλιστικό και να προχωρήσει σε ένα ουσιαστικό διάλογο με το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων για την διαμόρφωση μιας άλλης πολιτικής που θα εξασφαλίζει το αύριο της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής Οικονομίας, των Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το