Τοπικά

Διορία 5 ημερών δίνουν οι αγρότες – 12ωρος αποκλεισμός των Τεμπών σήμερα

agrotes

Διορία πέντε ημερών δίνουν οι αγρότες προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αίτημά τους για σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα συζητήσει, από μηδενικής βάσης, όλα τα αιτήματά τους, κλιμακώνοντας την ίδια στιγμή τις κινητοποιήσεις τους αυξάνοντας τα σημεία αλλά και τις ώρες αποκλεισμού των δρόμων σε όλη την Ελλάδα.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν το βράδυ της Δευτέρας στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης τα μέλη του μπλόκου. Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν μετά από συνελεύσεις και οι αγρότες στα μπλόκα της Πελοποννήσου.

Τη στάση τους σκληραίνουν άλλωστε και οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, έπειτα από απόφαση της συνέλευσης, ο κόμβος Κεφαλόβρυσου θα αποκλειστεί από 10:00 αύριο το πρωί έως 12:00 τα μεσάνυχτα, ενώ, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, είναι πιθανός και ο αποκλεισμός των παρακαμπτηρίων οδών, με τους αγρότες να διαμηνύουν ότι θα κλείσουν και την Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

Πρόθεση των αγροτών είναι να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει και τηςΠανελλαδικής απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου, διαμηνύοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν σε διάλογο με τον πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Την Κυριακή θα ξανασυνεδριάσουν οι συντονιστικές επιτροπές των αγροτών για να αποφασίσουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το