Ελλάδα

Εισαγωγή σε ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις, αξιολόγηση εκπαιδευτικών και Ι.B. στα δημόσια

mathites

Εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις, αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δημόσιων σχολείων και International Baccalaureate (ΙΒ) προτείνει η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, που συνεδρίασε υπό την προεδρία Αντώνη Λιάκου.

Ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία ξεκίνησε τελικά στη Δράμα, μετά από σειρά ματαιώσεων στην Αθήνα από ομάδα εκπαιδευτικών και φοιτητών. Έτσι, η ομάδα εργασίας αναμένεται τώρα να εξετάσει μοντέλα εκπαίδευσης που θα περιλαμβάνουν δύο διαφορετικά Πλαίσια Προγραμμάτων Σπουδών. Η επιτροπή αναφέρει ότι η σταδιακή αποσύνδεση της εκπαίδευσης στο ΓΕΛ από τις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις «κρίνεται απολύτως αναγκαία» και προτείνει ότι για τμήματα υψηλής ζήτησης μπορεί να εξεταστεί αν η πιστοποιημένη γλωσσομάθεια ή οι γνώσεις Η/Υ μπορούν να αποτελέσουν κριτήρια εισαγωγής

Η δημιουργία προγράμματος IB, που θα άνοιγε το δρόμο για σπουδές στο εξωτερικό και σε μαθητές που δεν φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, δημιουργεί μια σειρά ερωτημάτων, θα ήταν μια μεγάλη τομή για τα δημόσια σχολεία αλλά δημιουργεί και μια σειρά από ερωτήματα.

Το πρόγραμμα αυτό θα απαιτούσε το στήσιμο μιας παράλληλης εκπαιδευτικής δομής, με διαφορετικό εκπαιδευτικό προσωπικό και διαφορετική ύλη (curriculum) –κάτι που θα απαιτούσε και επιπλέον οικονομικούς πόρους.

«Μπλόκο» στο διάλογο και στη Θεσσαλονίκη 

Νέο «μπλόκο» στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία έβαλαν ομάδες διαδηλωτών και στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 400 εκπαιδευτικοί και φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου είχε προγραμματιστεί για τις 12:00 η συζήτηση, και παρεμπόδισαν τη διεξαγωγή της.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το