Ελλάδα

Τετ-α-τετ Τσακαλώτου με τους θεσμούς

tsakalwtos
Ξεκίνησε η πρώτη συνάντηση για την αξιολόγηση του προγράμματος μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Χουλιαράκη.

Κύκλοι του Μαξίμου τονίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς για το περιεχόμενο της πρώτης αξιολόγησης.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό και την κυβερνητική μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, οι ίδιες πηγές παρέπεμψαν στη θέση της κυβέρνησης ότι δεν πρέπει να υπάρξει νέα μείωση στις κύριες συντάξεις. Αποκάλυψαν δε, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια για την αποτροπή μειώσεων στις συντάξεις, τα οποία θα παρουσιαστούν εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Το πρόγραμμα των εκπροσώπων των θεσμών 

Την Τρίτη, οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη στις 11:00 το πρωί. Στο «τραπέζι» θα τεθούν τα θέματα της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα, προβλέπεται συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος στις 15.00, αλλά και με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη στις 17.00, με αντικείμενο τα «κόκκινα» δάνεια.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το