Τοπικά

Παρουσιάζονται οι προτάσεις μαθητών για ελεύθερη και οικολογική μετακίνηση στο Βόλο

Για 13η συνεχόμενη χρονιά θα υλοποιηθεί και φέτος η Εκστρατεία ECOMOBILITY, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμετοχής ομάδων Γυμνασίων από όλη τη χώρα. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και φέτος για δεύτερη χρονιά η Εκστρατεία FREE MOBILITY με τη συμμετοχή ομάδων μαθητών από Ειδικά Σχολεία.

Όλες οι ομάδες θα καταθέσουν προτάσεις για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση για τις πόλεις τους, κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν  στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, οι οποίες θα διοργανωθούν σε 35 πόλεις της χώρας μας.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 18.00 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου στην Πλ. Ρήγα Φεραίου, η ομάδα των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου  θα παρουσιάσει την εργασία και τις προτάσεις της για τα προβλήματα μετακίνησης στην  πόλη. Η είσοδος και παρακολούθηση της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σκοπός της εκστρατείας είναι μέσα από τις εργασίες και προτάσεις των ομάδων των μαθητών, να τονιστούν τα προβλήματα μετακίνησης, τα εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες, , οι ελλείψεις στη συγκοινωνιακή δομή καθώς και οι παρατυπίες, που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινή κυκλοφορία στην πόλη.

Μέσα από το πρόγραμμα καλλιεργείται η ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της λειτουργίας των πόλεων και η απαίτηση για αλλαγή συμπεριφορών και συνθηκών μετακίνησης, με προσανατολισμό στην κατάθεση και εφαρμογή λύσεων στα προβλήματα των πόλεων. Βασικός σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την παράνομη κατάληψη χώρων μετακίνησης πεζών και τον εμποδισμό στην ελευθερία πρόσβασης. Παράλληλα, μέσα από την εκστρατεία καλλιεργείται η αυτενέργεια με προσανατολισμό μετά τον εντοπισμό προβλημάτων, την αξιολόγηση και τις προτάσεις.

Η ομάδα των μαθητών συντονίστηκε από τις καθηγήτριες Βασιλοπούλου Θεοδώρα-Ευαγγελία, Χονδροδίνη Μαρία, Φλωρούς Λήδα,  και Σκρίμπα Ελευθερία , ενώ αποτελείται από τους μαθητές Αλεξανδράκη Ευαγγελία, Γουλιούμη Ανδρέα, Ρήγα Χρήστο, Μαλιάκη Παναγιώτη, Μαντζαφλάρα  Βασίλη, Μήτραινα Παρασκευή, Μιμίκου Φωτεινή, Μπούρα Παναγιώτη.

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Εθελοντικό Οργανισμό ECOCITY και στον Βόλο με την συνδιοργάνωση του Δήμου Βόλου. Είναι υπό την Αιγίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ OIKONOMIAΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Φέτος στρατεύθηκαν και συνεργάζονται το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ  (Εργαστήριο Ανάπτυξης και Προώθησης Χρηματοοικονομικών Προϊόντων και Υπηρεσιών), το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Τμήμα Χημείας Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος και το Τμήμα Mηχανολόγων Μηχανικών Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας & Περιβαλλοντικής Μηχανικής), το ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Β΄ Πνευμονολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής, το Τμήμα Χημείας Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος και το Τμήμα Φυσικής Τομέας Φυσικής Περιβάλλοντος & Μετεωρολογίας) το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, το Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου – Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας και η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Τομέας Πολεοδομίας & Χωροταξίας), το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Τμήμα Φυσικής Εργαστήριο Μετεωρολογίας), το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ (Τμήμα Ιατρικής, Εργαστήριο Υγιεινής, Μονάδα Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας), το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Εργαστήριο Εναλλακτικών Συστημάτων Μετατροπής Ενέργειας και το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Εργαστήριο Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση)  το ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών) το AΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ (Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.T.), το ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης Τ.Ε. Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης & Περιβαλλοντικής Φυσικής) το ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης), το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών) το TEXNIKO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ/ΤΚΜ, το ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (MIO – ECSDE), η ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ, ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ-ΠΕΖΗ,Ε.Λ.Ε.Π.Α.Π, ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΠΑΘΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ, το ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ, ο ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Την Εκστρατεία, φέτος, συνδιοργανώνουν στην πόλη τους ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Αμαρουσίου, ο Δήμος Ελευσίνας, ο Δήμος Παπάγου Χολαργού, ο Δήμος Ηρακλείου, ο Δήμος Τρικκαίων, ο Δήμος Βόλου, ο Δήμος Ορεστιάδας και ο Δήμος Λευκάδας.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η εφημερίδες ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ τα περιοδικά ΠΡΑΣΙΝΟ, AUTOΤΡΙΤΗ, ΜOTO ΤΡΙΤΗ, ECOTEC και REVIEW CSR, οι δικτυακοί τόποι INFOKIDS.GR CSRNEWS.GR,ECOZEN.GR  και οι εταιρείες WEBOLUTION και Πολυτεχνικά Νέα.

Στοιχεία και πληροφορίες για την εκστρατεία, μπορείτε να βρείτε στον ειδικό δικτυακό τόπο που έχει δημιουργήσει το ECOCITY στη διεύθυνση www.ecomobility.gr καθώς και στη σελίδα facebook https://www.facebook.com/EcomobilityGR

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το