Τοπικά

Αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των γιατρών στη Μαγνησία

γιατροί-φάρμακα

Σε κινητοποιήσεις ως αντίδραση στο νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό προχωρούν από σήμερα οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί της Μαγνησίας, όπως αποφασίστηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας που έγινε την περασμένη Τετάρτη.

Ειδικότερα οι ιδιώτες γιατροί θα απέχουν σήμερα Δευτέρα και μεθαύριο Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ οι εξετάσεις θα γίνονται κανονικά. Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του ιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς.

Ακόμη θα συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου που σημαίνει ότι όλα τα ιδιωτικά ιατρεία θα είναι κλειστά.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης τόνισε πως οι ιδιώτες γιατροί έχουν ξεκινήσει ήδη τις κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και οι οποίες θα κορυφωθούν μέχρι και την Πέμπτη. Έτσι σήμερα Δευτέρα και μεθαύριο Τετάρτη θα απέχουμε από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την Πέμπτη θα κλείσουμε τα ιατρεία συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία. Παράλληλα είμαστε σε συνεννόηση με τους άλλους συλλόγους, ώστε όλοι οι υγειονομικοί να έχουν δικό τους μπλοκ στην πορεία διαμαρτυρίας, ενώ θα φορούμε και άσπρη μπλούζα. Αυτό που ζητάμε, είναι να παραμείνει το ταμείο μας, το ΕΤΑΑ, αυτόνομο, καθώς μπορεί να λειτουργεί και αν είναι βιώσιμο χωρίς εξάρτηση από το Κράτος».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει πως  το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, είναι καταστροφικό, μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό, «καθώς δεν δίνει προοπτική για το μέλλον και οδηγεί πολλούς επιστήμονες στην μετανάστευση, στην υπαλληλοποίηση, ενώ άλλους τους αναγκάζει ακόμη και να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους. Το συγκεκριμένο σχέδιο δημιουργεί εισφοροεπιδρομή σε κάθε ατομική δραστηριότητα και δημεύει, ουσιαστικά, το εισόδημα κάθε ελεύθερου επαγγελματία ιατρού, σε συνδυασμό με τη μεγάλη φορολόγηση από εφέτος».

Στις 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων στην Αθήνα.

Παράλληλα σε απεργία στις 4 Φεβρουαρίου κατέρχονται και οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου αλλά και στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας.

Κλειστά, όμως θα είναι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και τα φαρμακεία στη Μαγνησία, καθώς οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το