Πολιτισμός

Παρουσίαστηκε στη Σκιάθο το νέο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη «Η εξομολόγηση»

fb422ac9-5716-4853-9ac4-37ef6c1cf69e

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη «Η εξομολόγηση» από τις εκδόσεις Μίνωας το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου. Την παρουσίαση διοργάνωσε η Ένωση Μικρασιατών  Σκιάθου, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο “Λυχνάρι”. Στο χαιρετισμό της η Κα Μαρία Βερβέρη, πρόεδρος της Ένωσης, ανέφερε πως “Η Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου, στη μέχρι  τώρα πορεία της έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία της σε πολιτιστικά θέματα μέσα σ’αυτα τα πλαίσια ανταποκρίθηκε και  αγκάλιασε την παρουσίαση του  βιβλίου του συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη ” η εξομολόγηση “, ένα βιβλίο που συγκινεί και ταξιδεύει ιδιαίτερα όσους έχουν καταγωγή από την Μικρά Ασία, αφού μέσα από μια προσωπική ιστορία παρακολουθεί και καταγράφει τα δεινά  που υπέστη ο ελληνσιμός κατα την μικρασιατική καταστροφή”. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Κα Πηνελόπη Τρακόσα, εκπροσωπώντας το βιβλιοπωλείο “Λυχνάρι”, λέγοντας πως “Εξομολόγηση, είναι ο τίτλος του βιβλίου, εξομολόγηση θα σας κάνω και εγώ, κλέβοντας λίγο τον τίτλο ή παρασυρόμενη θα έλεγα από τον τίτλο. Μια εξομολόγηση που μοιάζει με παραμύθι αλλά είναι πραγματική. Πριν σαράντα χρόνια και κάτι, ήρθα πρώτη φορά στη Σκιάθο, στο πανέμορφο αυτό νησί, αφού ο σύζυγός μου κατάγεται από εδώ, και με ενθουσίασε η ιδέα, να είναι εδώ ο τόπος που θα κάνω  την οικογένειά μου.Όλα μου άρεσαν, όλα είχαν τη δική τους πινελιά, τη δική τους ομορφιά, έψαχνα όμως κάτι και δεν το έβρισκα, ένα βιβλιοπωλείο, μα πως είναι δυνατόν, στο νησί του Αλ. Παπαδιαμάντη να μην έβρισκα βιβλία για εμένα και για τα παιδιά μου, αργότερα!  Έτσι έγινε το βιβλίοπωλείο, το οποίο υπηρέτησα τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια!” Το βιβλίο παρουσίασε με λόγο και εικόνα η Κα Σταματίνα Χονδρονικολή, μεταφέροντας επιτυχώς την πλοκή και την πληθώρα των συναισθημάτων. Αποσπάσματα του βιβλίου ανέγνωσε η Κα Αναστασία Καρβέλη . Για το νέο του βιβλίο μίλησε ο συγγραφέας, ενώ οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά, να συνομιλήσουν μαζί του και να τους υπογράψει αντίτυπα.  Η εκδήλωση έκλεισε με τον συγγραφέα να αποκαλύπτει και τη μουσική  πλευρά της καλλιτεχνικής φύσης του, συνοδεύοντας με το ούτι του και τη φωνή του, τη Σκιαθίτισα μουσικό Κα Ζωή Σαρρή.

«Η εξομολόγηση», είναι μία ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που καλεί τον αναγνώστη να αποδώσει δικαιοσύνη, να πάρει θέση, να δικαιώσει ή να καταδικάσει πράξεις που σημαδεύουν τις ζωές των ανθρώπων.Ένα βιβλίο που γεννήθηκε μέσα από τις εξομολογήσεις της ηλικιωμένης γιαγιάς του ίδιου του συγγραφέα, την γιαγιά Ελένη, «την κυρά-Λένη όλων μας» όπως λέει αφιερώνοντάς της το βιβλίο. Μία ιστορία που σε συναρπάζει και σε καθηλώνει  από τις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου. Τα γεγονότα, άλλοτε υπαρκτά κι άλλοτε ως κομμάτι της φαντασίας, δεν σταματούν να εκπλήσσουν τον αναγνώστη και να τον γεμίζουν με ποικίλα συναισθήματα, μέχρι και την τελευταία σελίδα. «Η εξομολόγηση» ήδη βρίσκεται στη 10η χιλιάδα και «Το παράθυρο της Νεφέλης», το προηγούμενο βιβλίο τού ίδιου συγγραφέα, στην 9η χιλιάδα.

Ο συγγραφέας. Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Έχει διατελέσει διευθυντής στο διαφημιστικό τμήμα και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά.

Ασχολείται με τη φωτογραφία, είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν, επίσης, τα βιβλία του για παιδιά Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014) και Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το