Κόσμος

Ο Πούτιν αποκατέστησε την πρώην σύζυγο και… επιλέγει την επόμενη

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με την Αλίνα Καμπάεβα. Οι φήμες τούς θέλουν να σχεδιάζουν τον γάμο τους.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με την Αλίνα Καμπάεβα. Οι φήμες τούς θέλουν να σχεδιάζουν τον γάμο τους.

Γάμους και χαρές έχουν στο Κρεμλίνο και τα… πέριξ, αν τουλάχιστον ισχύουν οι έντονες φήμες που κυκλοφορούν στη Ρωσία ότι η πρώην πρώτη κυρία της χώρας, Λουντμίλα Πούτινα, παντρεύτηκε ξανά, τον κατά 21 χρόνια νεότερό της επιχειρηματία Αρτούρ Οτσερέτνιγι, 37 ετών.

Κι αν όντως η κυρία Πούτινα αποκαταστάθηκε, τότε ανοίγει και ο δρόμος για τον Ρώσο πρόεδρο να το «πάρει το κορίτσι», όπου κορίτσι η Αλίνα Καμπάεβα (χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ το 2000 και χρυσή στην Αθήνα το 2004 στη ρυθμική γυμναστική), με την οποία φημολογείται ότι έχει αποκτήσει δύο (τουλάχιστον) παιδιά, καθώς ο ίδιος ο Πούτιν είχε υποσχεθεί ότι θα ξαναπαντρευτεί μόλις ξαναπάντρευε την πρώην σύζυγό του.

«Πρέπει κατ’ αρχάς να παντρέψω την πρώην μου σύζυγο Λουντμίλα Αλεξάντροβνα και κατόπιν θα μπορώ να σκεφτώ και τον εαυτό μου» είχε σχολιάσει κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου το 2014, αστειευόμενος.

Τις φήμες για τον γάμο της Λουντμίλα ξεκίνησε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Sobesednik» γράφοντας πως το διαμέρισμα στην Αγία Πετρούπολη όπου ζούσε η οικογένεια Πούτιν, όταν ο Πούτιν ήταν αντιπρόεδρος στη διοίκηση της πόλης, πέρασε πριν από έναν χρόνο στο όνομα Λουντμίλα Αλεξάντροβνα Οτσερέτναγια. Ονομα ίδιο με το πατρώνυμο, την ημερομηνία γέννησης και τον τόπο καταγωγής της πρώην πρώτης κυρίας της Ρωσίας. Επιπλέον, αν έχει όντως παντρευτεί τον επιχειρηματία, το νέο της επίθετο θα είναι Οτσερέτναγια, ωστόσο, οι ληξιαρχικές πράξεις γάμου δεν είναι προσβάσιμες στο κοινό στη Ρωσία, οπότε είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί η είδηση περί γάμου.

assets_LARGE_t_420_54627331

Η μποξέρ Ναταλία Ραγκοζίνα φημολογείται οτι έπεσε στην αγκαλιά του «Τσάρου».

Μπορεί εξάλλου να πρόκειται για τέχνασμα, μία απόπειρα να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή της Λουντμίλα, μετά από χρόνια στο προσκήνιο, στο οποίο ούτως ή άλλως δεν αισθανόταν άνετα. Αλλωστε, μετά την ανακοίνωση του χωρισμού τους το 2013, έχει εμφανιστεί δημοσίως μόνο μία φορά, ενώ κυκλοφορούσαν φήμες ότι είχε αποσυρθεί σε μοναστήρι.

Αν κι απούσα πάντως από τη δημόσια ζωή, προκάλεσε παγκόσμιο σάλο πέρσι τον Ιούνιο, όταν σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», είχε ισχυριστεί πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δολοφονηθεί εδώ και καιρό και πως ο άνθρωπος που κυβερνά τη Ρωσία είναι ο σωσίας του. Μάλιστα, είχε προσθέσει ότι την απείλησαν πως αν μιλήσει θα σκοτώσουν τις κόρες της. Εκτοτε, σιγή έως σήμερα που είχαμε… γάμους.

assets_LARGE_t_420_54627332

Η Λουντμίλα Πούτινα με τον νέο της σύζυγο Αρτούρ Οτσερέτνιγι.

Το Κρεμλίνο, πάντως, όπως είναι και η πάγια τακτική του να κρατάει ερμητικά κλειστό το «στόμα» για την προσωπική ζωή του προέδρου, περιορίστηκε δια μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να δηλώσει ότι δεν είναι σε «θέση να πει οτιδήποτε σχετικά με τη Λουντμίλα Αλεξάντροβνα ή την προσωπική της ζωή, καθώς ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν) και η Λουντμίλα Αλεξάντροβνα έχουν πάρει διαζύγιο».

Σε κρατικό κανάλι
Παρ’ όλα αυτά, την περασμένη Τρίτη, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ένα τρίλεπτο ρεπορτάζ, στο οποίο γινόταν λόγος για τον γάμο της Λουντμίλα και για το αν αυτό σημαίνει ότι και ο Πούτιν θα ντυθεί γαμπρός σύντομα. Κι ενώ το εν λόγω ρεπορτάζ μεταδόθηκε μόνο στην απομακρυσμένη ανατολική Ρωσία, το γεγονός ότι το μετέδωσε κρατικό κανάλι, αρκεί για πολλούς στη Ρωσία να πιστέψουν ότι όντως παντρεύτηκε η Λουντμίλα και να… αναμένουν τα κουφέτα από τον Πούτιν.

Παρόμοιο πέπλο μυστηρίου πάντως τυλίγει και τον νυν «σύζυγο» Αρτούρ Οτσερέτνιγι. Σύμφωνα με τα λίγα που είναι γνωστά γι’ αυτόν, είναι επικεφαλής ενός κέντρου για την Ανάπτυξη της Διαπροσωπικής Επικοινωνίας, το οποίο στήριζε η Λουντμίλα για πολλά χρόνια, έχει έναν δεκάχρονο γιο, που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι «φίλος» με τη Λουντμίλα, εμφανίζεται ως υποστηρικτής των απόψεων του Πούτιν, ενώ στις περσινές του καλοκαιρινές διακοπές είχε πάει στη Γαλλία.

Η πρώην αεροσυνοδός Λουντμίλα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν χώρισαν το 2013 έπειτα από 30 χρόνια έγγαμου βίου, ανακοινώνοντας το διαζύγιό τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και λέγοντας πως «ήταν μια κοινή απόφαση». Επισήμως χώρισαν επειδή δεν βλέπονταν πια εξαιτίας του φορτωμένου προγράμματος του Πούτιν, διάφορα ωστόσο κουτσομπολιά τον ήθελαν να είχε συνάψει αμέτρητες εξωσυζυγικές σχέσεις, μεταξύ των οποίων και με την κατάσκοπο Αννα Τσάπμαν αλλά και με τη Μις Ρωσία και Μις Υφήλιο 2002, Οξάνα Φιοντόροβα.

Επίσης, ο Γερμανός δημοσιογράφος Εριχ Σμιντ Εϊνμπουμ, που ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν στη γερμανική Ομοσπονδιακή Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών, εντόπισε έγγραφα της Υπηρεσίας στα οποία κατάσκοπος ισχυρίζεται πως είχε γίνει φίλος με τη Λουντμίλα Πούτινα και πως εκείνη του είχε εξομολογηθεί ότι ο άνδρας της την κακομεταχειριζόταν και πως είχε πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις. Λέγεται μάλιστα πως, φεύγοντας το 1990 από την Ανατολική Γερμανία, άφησε πίσω του κι ένα νόθο παιδί.

Οι πιο έντονες φήμες πάντως αφορούσαν στη σχέση του με την Καμπάεβα, με την οποία λέγεται ότι ήταν ήδη ζευγάρι έξι χρόνια πριν χωρίσει.

Οι πρώτες πληροφορίες για αυτόν τον δεσμό κυκλοφόρησαν το 2008 και τις δημοσίευσε η εφημερίδα «Moszkowski Correspondent», η οποία λίγο αργότερα έκλεισε επειδή χρεοκόπησε… Το 2005, ο Πούτιν διόρισε την Καμπάεβα στην Εθνική Επιτροπή Νεολαίας και λέγεται ότι την πολιορκούσε ήδη από τότε. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 εκλέχτηκε με τον συνδυασμό της «Ενωμένης Ρωσίας», μαζί με άλλες καλλονές από τον χώρο του αθλητισμού και της σόουμπιζ. Επανεκλέχθηκε το 2011, παραιτήθηκε όμως το 2014 για να αναλάβει τη διεύθυνση του ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης «National Media Group» που στηρίζει τον Πούτιν. Το 2011, η πρώην αθλήτρια φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο της ρωσικής «Vogue», μ’ ένα παιδί που είπε ότι ήταν ο ανιψιός της, πολλοί όμως επέμεναν ότι ήταν γιος του Πούτιν (με τη Λουντμίλα έχει δύο κόρες, την Μαρία, 31 ετών, και την Εκατερίνα, 30).

Επίσης, το 2014, η αμερικανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα «New York Post» έγραψε πως το ζευγάρι απέκτησε και μια κόρη που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2012, ενώ Ρώσοι μπλόγκερ αλλά και ορισμένα γερμανικά μέσα ισχυρίζονται πως το ζευγάρι απέκτησε και τρίτο παιδί που γεννήθηκε υπό άκρα μυστικότητα σε κλινική της Ελβετίας τον περασμένο Μάρτιο.

Εξομολόγηση
Βέβαια, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Η μόνη εξομολογητική στιγμή του Βλαντιμίρ Πούτιν σε ό,τι αφορά στα προσωπικά του ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 όταν παραδέχτηκε σε δημοσιογράφους ότι η προσωπική του ζωή είναι «εντάξει». Είχε πει συγκεκριμένα πως όταν τον ρώτησε ένας φίλος από την Ευρώπη (σύμφωνα με τις φήμες, ο φίλος αυτός ήταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι) αν είναι ερωτευμένος, εκείνος είχε απαντήσει θετικά, όπως θετικά απάντησε και στην ερώτηση αν κι εκείνη ήταν ερωτευμένη μαζί του. «Οπότε όλα είναι εντάξει, μην ανησυχείτε» είχε κλείσει την κουβέντα ο Πούτιν.

Σ’ εκείνη την κουβέντα ήταν που είπε ότι πρώτα θα αποκαθιστούσε τη Λουντμίλα και μετά θα παντρεύονταν ξανά και ο ίδιος, όπως και εξομολογήθηκε πως έχει «καλές σχέσεις» μαζί της και πως μιλούν συχνά κυρίως για τα παιδιά τους. «Δεν χρειάζεται να πω ότι ανησυχώ για τις κόρες μου και πως στενοχωριέμαι που δεν τις βλέπω όσο συχνά θα ήθελα», είχε προσθέσει.

Αλλά και η Καμπάεβα είχε δηλώσει εκείνη την εποχή πως έχει γνωρίσει τον άνδρα τον οποίο θέλει να παντρευτεί και μάλιστα να κάνει μαζί του παιδιά, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησαν φήμες ότι Πούτιν και Καμπάεβα ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας, κάτι το οποίο όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Στο μεταξύ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, φούντωσαν ξανά οι φήμες για την ερωτική ζωή του προέδρου, εξαιτίας φωτογραφιών που τον δείχνουν να απολαμβάνει την παρέα της 39χρονης πρώην παγκόσμιας πρωταθλήτριας του μποξ, Ναταλία Ραγκοζίνα, στους αγώνες του Σότσι. Η Ραγκοζίνα είναι ευρέως γνωστή στη Ρωσία όχι μόνο για τις αθλητικές της επιδόσεις, αλλά και για τις φωτογραφήσεις που έχει κάνει για το «Penthouse».

Καθώς όμως δεν υπήρξαν άλλες φωτογραφίες τους, ο σκανδαλοθηρικός Τύπος επέστρεψε στην επίσημη αγαπημένη Καμπάεβα, που ίσως τελικά γίνει και η νέα πρώτη κυρία της Ρωσίας…

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το