Ελλάδα

Ελληνοκινεζικό Συνέδριο για την Πιστοποίηση & την Αειφορία με διοργανώτρια την ΕΒΕΤΑΜ

η

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. διοργάνωσε το Ελληνοκινεζικό Συνέδριο για την Πιστοποίηση και την Αειφορία.  Το Συνέδριο είχε ιδιαίτερο οικονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό ενδιαφέρον.  Στις τέσσερις συνεδρίες του, οι οποίες είχαν τίτλους “Ανάπτυξη Ελληνοκινεζικής Συνεργασίας”, “Η Ελλάδα ως κύριος εταίρος στη συνεργασία”, “Η Ελλάδα μπροστά” και “Ελλάδα Πιστοποιημένη για την επιτυχία”, εισέφεραν τις απόψεις τους διακεκριμένοι επιχειρηματίες, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί και στελέχη της ΕΒΕΤΑΜ.

“Η εξωστρέφεια αποτελεί στρατηγική επιλογή της διοίκησης της ΕΒΕΤΑΜ και τα τελευταία δύο χρόνια έχει τεθεί στο κέντρο της προσπάθειας.  Κλείνουμε ένα έτος μετά τη σύναψη της στρατηγικής συνεργασίας με τη μεγάλη κινεζική εταιρία πιστοποιήσεων CQM-PCC, ενώ οι συνεργασίες μας και με άλλες εταιρίες εντείνονται.  Η επέκταση της δουλειάς της ΕΒΕΤΑΜ και στην Τουρκία φέτος είναι επίσης αξιοσημείωτη και προϊόν συντονισμένης προσπάθειας”, είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. Θωμάς Παπαλιάγκας.

λ

Και συνέχισε: «Αξιοσημείωτο στοιχείο, που επιβεβαιώθηκε και επισήμως από το συνέδριο: το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών με την Κίνα παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα, καθώς εισάγουμε από την Κίνα προϊόντα αξίας 2,5 δισ. €, ενώ εξάγουμε στην Κίνα συνολικά 500 εκατ. €, εκ των οποίων  πρώτες ύλες ύψους 250 εκατ. €.  Πρώτες ύλες όμως εξάγουν βασικά οι χώρες του Τρίτου Κόσμου και τούτο είναι προφανώς δραματικό για την οικονομία μας, καθώς η υπεραξία παράγεται από τη μεταποίηση και τη βιομηχανική παραγωγή».

Ο κ. Παπαλιάγκας αναφέρθηκε, επί τη ευκαιρία των 30 χρόνων από την ίδρυσή της, συνοπτικά και στην ΕΒΕΤΑΜ, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Η ΕΒΕΤΑΜ είναι κυριολεκτικά πρότυπο για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι εταιρίες του δημοσίου ευθέως στον ανταγωνισμό.  Δεν επιχορηγείται η λειτουργία της καθόλου από το κράτος, είναι κερδοφόρα για δεύτερη χρονιά, με πολύ μεγάλη καθημερινή προσπάθεια όλων μας, καθώς τίποτα δεν είναι δεδομένο, ενώ συντηρεί και το μεγάλο εργαστηριακό της δίκτυο, με το οποίο υποστηρίζει τις εργαστηριακές δοκιμές και τη βιομηχανική της έρευνα.

Στο συνέδριο ανέπτυξαν τις απόψεις τους μεταξύ άλλων και η Υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη και ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, αλλά και η Διευθύντρια του Γραφείου Οικονομικών Υποθέσεων της Κινεζικής Πρεσβείας Zhang Zhi Hong.  Μεταξύ των εισηγητών ήταν διακεκριμένοι επιχειρηματίες και πανεπιστημιακοί συνεργαζόμενων με την ΕΒΕΤΑΜ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κων. Γάτσιος, ο καθηγητής και πρώην Υπουργός Πέτρος Δούκας, ο καθηγητής του ΕΜΠ Ευ. Χριστοφόρου, ο βοηθός Γενικού Διευθυντή της ΕΒΕΤΑΜ Α. Καλαντζής, ο διευθυντής του Γραφείου Αθηνών Ι. Δημητριάδης και άλλοι.  Στο συνέδριο παρέστησαν όλοι οι παραγωγικοί και κλαδικοί φορείς, όπως ο ΣΕΒ, ο ΣΒΑΠ, το ΕΒΕΑ κ.ά., προσωπικότητες όπως ο πρώην Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ενώ εκπροσωπήθηκαν μεγάλες κινεζικές και ελληνικές ευρωπαϊκές εταιρίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το