Τοπικά

Κλειστά τα καταστήματα του Βόλου στην απεργία

ΑΓΟΡΑ-ΒΟΛΟΥ

Κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, «τα καταστήματα του Βόλου θα είναι κλειστά στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, όπως έχει αποφασιστεί και για όλη την Ελλάδα, και οι έμποροι θα συμμετέχουμε στη μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει στο Βόλο με όλους τους φορείς.

Επίσης, αντιπροσωπεία εμπόρων θα μεταβεί στη Αθήνα για να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΕΣΕΕ, για να δώσουμε κι εκεί το «παρών». Για το λόγο αυτό, καλούμε όσους συναδέλφους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή για το πούλμαν που θα φύγει το πρωί της Πέμπτης 4/2. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Σκενδεράνη 4, τηλ. 24210-25479 & 24210-22366, e-mail [email protected].

Θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή σας και στις δύο εκδηλώσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την επιβίωση των επιχειρήσεών μας».

Η Ένωση Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας ανακοινώνει ότι συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης 4/2/2016 «μαζί με όλους τους κλάδους των επαγγελματιών ενάντια στη λαίλαπα που έρχεται με το ασφαλιστικό και φορολογικό.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν ενεργά κλείνοντας τα καταστήματα τους.

Ομόφωνη απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, «είναι δίπλα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, δίπλα στους αγρότες, στους ελεύθερους επαγγελματίες και όλους τους απολυμένους εργαζόμενους που πλήττονται ανεπανόρθωτα από τη λεηλασία των καταστροφικών πολιτικών της τρόικας και της κυβέρνησης που τις εκτελεί πιστά».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, ο αγώνας των αγροτών και όλων των άλλων εργαζομένων, δεν κλείνει δρόμους και πόρτες, αλλά ανοίγει δρόμους και ορίζοντες στη Δημοκρατία, μέσα από συγκρούσεις που είναι αναπόφευκτες με όλους αυτούς που εξαθλιώνουν το λαό.

«Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους μας, η διάλυση της δημόσιας υγείας δεν έχει προηγούμενο. Η πολιτική του τρίτου μνημονίου εξαθλιώνει και φτωχοποιεί το λαό μας. Το άθλιο ασφαλιστικό και το φορολογικό, οδηγούν σε συντάξεις – χαρτζιλίκι που οδεύουν προς εξαφάνιση, καθώς επίσης βάζει ταφόπλακα σε κάθε ανάπτυξη και εξαθλιώνει κάθε εργαζόμενο», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο μόνος δρόμος είναι ο ενωτικός αγώνας, η συμπόρευση όλων – αγροτών, μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και όλης της εργατιάς – για να ανατρέψουμε τις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης που οδηγούν σε εθνική γενοκτονία.

Η ΕΙΝΚΥΜ καλεί τους υγειονομικούς σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, με συγκέντρωση στο λιμάνι του Βόλου «για να ξεκινήσουμε το μεγάλο αγώνα, τη μεγάλη ανατροπή», όπως αναφέρει. Είναι θέμα επιβίωσης, εξαθλίωσης – αφανισμού του λαού και κυρίως αξιοπρέπειας των πολιτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ξενοχοϋπάλληλοι

Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου απευθύνει το Σωματείο Ξενοχοϋπαλλήλων Μαγνησίας αντιδρώντας και αυτό στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Επίσης καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο άγαλμα της Αργούς στην παραλία του Βόλου. Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

«Ο κλάδος μας είναι ένας από τους σφοδρότερα πληττόμενους από την «ύφεση» και την ανεργία. Αυτό είναι το πρόσχημα, με το οποίο, όλα αυτά τα χρόνια, οι εργοδότες πετάνε στο δρόμο συναδέλφους μας, αρνούνται να εφαρμόσουν ή να υπογράψουν νέα Συλλογική Σύμβαση, αρνούνται να μας πληρώνουν αξιοπρεπώς, αρνούνται να συμμορφωθούν με όσα απορρέουν από την Εργατική Νομοθεσία, ακόμη και αυτήν που έχουν «κόψει και ράψει» στα μέτρα τους με την τρόικα.

Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, έρχεται, τώρα, η «αριστερή» κυβέρνηση και μας δίνει τη χαριστική βολή, με το νομοσχέδιο – έκτρωμα, που θέλει να περάσει από τη Βουλή, βαφτίζοντάς το «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» και «σωτηρία του Ασφαλιστικού Συστήματος»!

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Μοναδικός τρόπος αντίδρασης και ισχυρό όπλο μας είναι η αντίσταση και η πάλη, που θα την εκφράσουμε αποφασιστικά, με τη μαζική συμμετοχή μας στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 11:00, στο χώρο του ομοιώματος της «Αργούς», μπροστά στο Λιμάνι.

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά».

Απεργούν πάλι την Τετάρτη οι δημοσιογράφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε τη συμμετοχή των Ενώσεων-μελών της στην προκηρυχθείσα για τις 4 Φεβρουαρίου 2016 24ωρη γενική απεργία.

Κατόπιν αιτήματος της ΓΣΕΕ, η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, από τις 06.00 έως την ίδια ώρα της επομένης, προκειμένου να καλυφθούν -όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα- τα συλλαλητήρια και οι άλλες απεργιακές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στα Γραφεία Τύπου.

«Απεργούμε συντασσόμενοι με όλους τους εργαζόμενους, απαιτώντας:

– Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

– Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, της δήμευσης των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του αγγελιοσήμου και φυσικά δεν πρέπει να πάψει να χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό των εργαζομένων στον Τύπο.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να συμβάλουν στην επιτυχή διοργάνωση της απεργίας και τους συναδέλφους να μετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το