Ελλάδα

7χρονος αποκάλυψε τον εφιάλτη και σώθηκε

paidi

Μία τραγική ιστορία κρυβόταν πίσω από την κλήση ενός 7χρονου αγοριού στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» πριν λίγες μέρες.

Ο μικρός Βαγγέλης τηλεφώνησε από καρτοτηλέφωνο και ανέφερε ότι έχει φύγει από το σπίτι του επειδή τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του και η γιαγιά του κακοποιούνταν από τον νέο σύντροφο της μητέρας του, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής.

Οπως αναφέρει στο «Εθνος» ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος της οργάνωσης: «Ο Βαγγέλης μας ενημέρωσε ότι κακοποιείται σωματικά τόσο ο ίδιος αλλά και η μητέρα του και η μητρική γιαγιά του, από τον νέο σύντροφο της μητέρας του!

Είχε ενημερωθεί
Μάλιστα, όπως μας εξήγησε, τον αριθμό του τηλεφώνου τον γνώριζε, καθώς πριν από κάποιους μήνες δικοί μας άνθρωποι και δάσκαλοί του από το σχολείο τους είχαν κάνει ενημέρωση για την παιδική κακοποίηση. Αμέσως του εξηγήσαμε ποια είναι η διαδικασία που ακολουθούμε. Λίγη ώρα αργότερα ο Βαγγέλης βρισκόταν σε ασφαλές περιβάλλον και στη συνέχεια παραδόθηκε στη ζεστή αγκαλιά της μητέρας του. Ετσι οι δυο καθώς και τα δυο μικρότερα σε ηλικία αδέρφια του Βαγγέλη μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο χώρο, ασφαλείς, μακριά από τον νέο σύντροφο της μητέρας του.

Ωστόσο, όπως διαπιστώσαμε, η αδερφούλα του, η οποία είναι μόλις 6 μηνών, αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας», προσθέτει ο ίδιος.

Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, προκειμένου να βοηθήσει και να βρεθεί δίπλα σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το