Ελλάδα

Τώρα δεν θυμάται πως σκότωσε τη γυναίκα του

lesi

Κενό… μνήμης επικαλείται τώρα ο 34χρονος συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής, Τζέιμς (Κλοντ) Λέσι, για τις τραγικές στιγμές της δολοφονίας της 32χρονης εν διαστάσει συζύγου του, Λέλας Καραγιάννη, στις 6 Ιανουαρίου, στο σπίτι της στην Ορμύλια.

Ο Λέσι ισχυρίστηκε πως «θόλωσε» όταν η άτυχη γυναίκα τού είπε πως έχει βάλει τους καλύτερους δικηγόρους για το διαζύγιο και δεν θα ξαναδεί τα παιδιά του

Κατά τη δίωρη απολογία του, χθες το πρωί, στον ανακριτή Πολυγύρου, ο Λέσι ισχυρίστηκε πως «θόλωσε» το μοιραίο απόγευμα, όταν του τηλεφώνησε η άτυχη γυναίκα και του είπε πως έχει βάλει τους καλύτερους δικηγόρους για το διαζύγιο και δεν θα ξαναδεί τα παιδιά του. Ξεκίνησε για το σπίτι εξαγριωμένος και τότε η μνήμη του… διακόπτεται.

Μέσω του συνηγόρου του, Σωκράτη Προβατά, ο 34χρονος υποστήριξε πως σκότωσε την 32χρονη εν βρασμώ ψυχής και δεν είχε προμελετημένο το έγκλημα. Ως απόδειξη επικαλέστηκε το γεγονός ότι πήγε στο σπίτι με τα πόδια και όχι με κάποιο μεταφορικό μέσο, προκειμένου να εξασφαλίσει και τον τρόπο της διαφυγής του.

Μετανιωμένος
Ο Λέσι εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη για την πράξη του από την οικογένεια του θύματος και από την κοινωνία.

Μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και οδηγήθηκε πίσω στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πολυγύρου, απ’ όπου θα μεταχθεί στις φυλακές Διαβατών.

Ο 34χρονος σκότωσε την άτυχη γυναίκα με 6 μαχαιριές, μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου γιου τους, 6,5 ετών, ενώ κατά τη διαφυγή του άρπαξε τον μικρότερο γιο Φοίβο, 4,5 ετών, και τον πήρε μαζί του.

Επειτα από εκτεταμένες έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, και όχι μόνο, που κράτησαν 18 ημέρες, βρέθηκε και συνελήφθη την περασμένη Κυριακή μέσα σε μια καλύβα ελαιώνα, σε απόσταση μόλις 1 χιλιομέτρου από την Ορμύλια. Το παιδί, εμφανώς ταλαιπωρημένο, υποσιτισμένο και αφυδατωμένο, επέστρεψε στην αγκαλιά των παππούδων του και του αδελφού του, ενώ χρειάστηκε να νοσηλευτεί τέσσερις μέρες στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το