Τοπικά

Ο Χρ.Μπουκώρος ζητά εξηγήσεις από τη Τζάκρη για το σχέδιο ενίσχυσης της βιομηχανίας

α βιπε

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος επισημαίνοντας το κύμα αποβιομηχάνισης που πλήττει το Νομό Μαγνησίας μετά τις πρόσφατες απολύσεις σε μεγάλες παραγωγικές μονάδες και τη φυγή υγιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς άλλες χώρες της Βαλκανικής με ευνοϊκότερους όρους παραγωγής.

Η ερώτηση του κ.Μπουκώρου: «ΒΙΣ, ΙΜΑΝΤΑΣ, ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ, μεταφορά της COCA- COLA, απολύσεις προσωπικού και μεταφορά εργοστασίων και επιχειρήσεων εκτός Μαγνησίας, ακόμη και εκτός Ελλάδας. Αυτή είναι η πραγματικότητα για το Νομό, τη στιγμή που η Υφυπουργός Βιομηχανίας υπόσχεται ότι πρόκειται να γίνει επανεκκίνηση 16 μεγάλων και μεσαίων βιομηχανιών με την προσέλκυση εγχώριων αλλά και ξένων επενδυτών, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες στο λαό του Βόλου, ο οποίος βιώνει καθημερινά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και γίνεται θεατής της σταδιακής και πλήρους αποβιομηχάνισης ενός Νομού παραδοσιακά βιομηχανικού.

Η αποβιομηχάνιση της Μαγνησίας, με τις απολύσεις σε μεγάλες παραγωγικές μονάδες, να συνεχίζονται οδηγεί στην πλήρη αποσάθρωση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, που προσπαθεί μάταια να βρει διέξοδο από αυτή την κατάσταση.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Υπάρχει σχέδιο αναχαίτισης του νέου κύματος αποβιομηχάνισης που πλήττει το Νομό Μαγνησίας, μετά και τις πρόσφατες απολύσεις στον ΙΜΑΝΤΑ και την απομάκρυνση της COCA- COLA από το Βόλο.
  2. Σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται το σχέδιο αναθέρμανσης της βιομηχανίας, το οποίο είχε εξαγγείλει η Υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θεοδώρα Τζάκρη;»
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το