Ελλάδα

Αγρια επίθεση ΝΔ σε βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε θετικά για τη 17Ν

oothli-sfagi-708

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μελών της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις «υπεράσπισης» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα και του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά υπέρ των τρομοκρατών της «17 Νοέμβρη».

Στην ανακοίνωση της η ΝΔ αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά κάθε όριο βαφτίζει ανθρωπιστές τους τρομοκράτες.

ΝΔ: Με τους τρομοκράτες ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά κάθε όριο

Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε ότι “οργανώσεις, όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου”.
Ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μιλά αόριστα για “δράση ένοπλων ομάδων”.
Και οι δύο επιμελώς ξεχνούν τη λέξη τρομοκρατική πριν την “οργάνωση” και την “ένοπλη ομάδα”.
Η ευαισθησία τους απέναντι σε καταδικασμένους τρομοκράτες είναι γνωστή. Αλλά να τους βαφτίζουν σχεδόν “ανθρωπιστές” ξεπερνά κάθε όριο».

Μπαλαούρας: Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!
Μια απίστευτη τοποθέτηση για την τρομοκρατία στην Ελλάδα έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, υποστηρίζοντας ότι οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!
Συγκεκριμένα είπε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ «Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου…».
Η τοποθέτηση αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εξέπληξε τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. «Υπέρ του ανθρώπου σκοτώνοντας ανθρώπους;» ρώτησε τον συνομιλητή του και ο Μάκης Μπαλαούρας συνέχισε.
«Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάση περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν» είπε ο κ. Μπαλαούρας για την 17 Νοέμβρη.

Στη συνέχεια ο κ.Μπαλαούρας με διορθωτική του δήλωση επιχείρησε να αποδώσει τις δηλώσεις του υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η 17Ν σε διαστρέβλωση των δημοσιογράφων υποστηρίζοντας ότι είναι αντίθετος σε κάθε μορφή βίας, επικαλούμενος την πορεία του στην Αριστερά και τονίζει: «Δεν έχω να αποδείξω τίποτα στα παπαγαλάκια της διαπλοκής».

Στην ανακοίνωση Μπαλτά η 17Ν αναφέρεται αόριστα ένοπλη ομάδα
Ο υπουργός Πολιτισμού σε ανακοίνωση του για το «κόψιμο» της θεατρικής παράστασης με τα κείμενα του Σάββα Ξηρού, αναφερόμενος στη 17 Νοέμβρη τη χαρακτήριζε αόριστα ως ζήτημα της βίαιης και δολοφονικής δράσης ένοπλων ομάδων.

Οργή Αδωνι και άγρια κόντρα με Μπαλαούρα
Ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας από το βήμα της Βουλής επί της τροπολογίας για το ΕΣΡ είπε πως η αντιπολίτευση δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, όταν βουλευτές της θεωρούν ότι η 17Ν έχει ιδεολογία υπέρ του ανθρώπου. «Αυτή η καραμέλα περί ακροδεξιάς έχει παλιώσει τόσο που δεν έχει νόημα» είπε ο κ. Γεωργιάδης. Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μπαλαούρα αναφορικά με τη 17Ν, είπε: «Θα ήταν πολύ καλό να σηκωθείτε και να πείτε ότι κάνατε ένα λάθος και είπατε μία ανοησία.  Δεν υπάρχει διαβάθμιση στους δολοφόνους και δεν μπορείτε να έρχεστε στη Βουλή και να τους δικαιολογείτε έστω και εμμέσως. Οι άνθρωποι αυτοί είναι δολοφόνοι, σκότωσαν ανθρώπους, είναι τρομοκράτες και μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου δεν είναι νοητό, έστω και εμμέσως, να τους υπερασπίζετε. Πείτε λοιπόν ότι κάνατε λάθος και αφήστε τα υπόλοιπα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος σχολίασε «Δολοφονίες για καλό σκοπό δεν υπάρχουν. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πονέσει πολύ και πρέπει να είμαστε σαφείς σε όσα λέμε για να μην αφήνουμε περιθώρια για παρερμηνείες».

Η κόντρα Βορίδη-Μπαλαούρα στη Βουλή [βίντεο]

Με έντονο τρόπο απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα σχετικά με για την 17 Νοέμβρη. «Δολοφονίες για καλό σκοπό υπάρχουν; Αυτό λοιπόν είναι ένα ερώτημα να απαντήσετε» είπε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον κ. Μπαλαούρα. Ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε σε υψηλούς τόνους, λέγοντας πως ήταν πάντα αντίθετος σε αυτές τις πράξεις και τις δολοφονίες ανθρώπων.

«Επειδή αυτά είναι ευαίσθητα θέματα, επειδή υπάρχουν οικογένειες με νεκρούς, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που έχον πονέσει πολύ, καλό είναι κανείς να είναι καθαρός και να μην αφήνει περιθώρια σε ερμηνείες ή σε παρερμηνείες» ανταπάντησε ο Μάκης Βορίδης.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το