Τοπικά

Εκδήλωση για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια στο δημαρχείο

emvolia

Ενημερωτική εκδήλωση ανοικτή για το κοινό με το επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Βόλου.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης με την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων, διοργανώνεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων (ΕΕΛ), την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας (ΕΕΧ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) και τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας είναι η ενημέρωση για τις συνέπειες από την άσκοπη χρήση αντιβιοτικών καθώς και η μείωσή του και κυρίως η σωστή χρήση τους. Στόχος παράλληλα είναι και η ενημέρωση για το ρόλο των εμβολίων στην υγεία και την αποφυγή χρήσης αντιβιοτικών. Σημειώνεται ότι η ενημερωτική εκστρατεία είναι εθελοντικού χαρακτήρα και δεν τυγχάνει χρηματοδότησης ευρωπαϊκών ή άλλων σχετικών προγραμμάτων.

Το θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» θα αναπτύξει η Καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Κυριακή Κανελλοπούλου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου Αναστάσιος Μπατζιάκας.
Θα ακολουθήσει διάλογος και θα δοθούν απαντήσεις σε απορίες και ερωτήματα του κοινού.
Η είσοδος για όλους θα είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το