Κόσμος

Βέλγος υπουργός: Δεν προέτρεψα την Ελλάδα να απωθεί τους μετανάστες στη θάλασσα

franken-708

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να προέτρεψε τον Γιάννη Μουζάλας να δίνει εντολή απώθησης των μεταναστών στη θάλασσα προχώρησε ο Βέλγος υφυπουργός για το άσυλο και τη μετανάστευση Τέο Φράνκεν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο BELGA σε σημερινό τηλεγράφημά του, ο Βέλγος υφυπουργός δήλωσε ότι «ουδέποτε κάλεσα τον Έλληνα συνάδελφό μου να προχωρήσει σε απωθήσεις μεταναστών, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πνίγονταν».

«Λυπάμαι βαθύτατα για τις γκροτέσκες αυτές δηλώσεις. Το Βέλγιο είναι μια χώρα με σεβασμό και υψηλά πρότυπα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υποδοχή των αιτούντων άσυλο και [την παροχή] διεθνούς προστασίας», προσέθεσε.

Ο ίδιος σημειώνει ότι η διαμάχη αυτή έρχεται «τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται όλο και πιο απομονωμένη στην ευρωπαϊκή συζήτηση για τη μετανάστευση»

Ο Βέλγος υφυπουργός αναφέρει ακόμη, ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός μετεγκατάστασης μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν οι χώρες όπου καταφθάνουν οι μετανάστες – και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή – δεν αφήνουν τους μετανάστες να επιλέξουν πού θέλουν να εγκατασταθούν.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησα τα κέντρα ταυτοποίησης (hotspots) στην Ελλάδα να εξευρωπαϊστούν» κατέληξε.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το