Κόσμος

Η γυναίκα που επί 30 χρόνια διαδήλωνε καθημερινά έξω από τον Λευκό Οίκο (photos)

ppp-708

Η Concepcion Picciotto, ήταν μία από τις πιο γνώριμες μορφές της Ουάσινγκτον καθώς κάθε μέρα και για δεκαετίες διαμαρτυρόταν ειρηνικά έξω από τον Λευκό Οίκο.

Η Ισπανίδα στην καταγωγή Picciotto ξεκίνησε να ξημεροβραδιάζεται στην κυριολεξία έξω από τον Λευκό Οίκο ήδη από το 1981, όταν γνώρισε τον ακτιβιστή Γουίλιαμ Τόμας. Οι δυο τους διαμαρτύρονταν κατά της διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

Η ίδια συνέχισε τις «αγρυπνίες» ακόμα και όταν ο Τόμας απεβίωσε το 2009 και όπως αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα πρόκειται για τον άνθρωπο πίσω από την μεγαλύτερη πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας στην ιστορία των ΗΠΑ.

picc3

picc1

Έξω από την σκηνή που είχε στήσει στο πάρκο Λαφαγιέτ, η Picciotto, έχει πάντα πλακάτ στα οποία αναγράφονταν τα αιτήματά της. Εγκαταλείποντας την μόνο για τις απαραίτητες ανάγκες, έγινε κάτι σαν τουριστική ατραξιόν, ενώ οι κάτοικοι και όσοι εργάζονταν στην Αμερικανική πρωτεύουσα την αποκαλούσαν είτε Κόνι είτε Κοντσίτα. Φυσικά η δράση της έγινε και γνωστή σε αρκετούς προέδρους μια και ακτιβίστρια διεκδικούσε διαρκώς μία συνάντηση μαζί τους.

To 2005 μιλώντας στο Dcist δήλωσε ότι αυτό που παρακινούσε τις διαμαρτυρίες της ήταν η διαφθορά και το γεγονός ότι πίστευε έφεραν ευθύνη όλοι οι πρόεδροι.

Η σκηνή πάντως μαζί με τα πλακάτ της Picciotto απομακρύνθηκαν μόνο σε δύο περιπτώσεις το 2013 όταν έμειναν αφύλαχτα. Και στις δύο περιπτώσεις όμως η υπηρεσία που τα αφαίρεσε της τα επέστρεψε.

Όπως μεταφέρει η Washington Post, η Picciotto άφησε την τελευταία της πνοή την Δευτέρα σε μία δομή για άστεγες γυναίκες. Πιστεύεται ότι ήταν 80 χρονών.

picc4

picc7

piccc5

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το