Υγεία

Καλπάζει το κύμα της γρίπης στην χώρα, 22 θάνατοι και 75 σε ΜΕΘ

ae65916cbc90647cdf628958dfed2c3e_L

Καλπάζει για τα καλά η γρίπη στην χώρα μας, με 22 ανθρώπους να έχουν καταλήξει από τον ιό και 75 να βρίσκονται σε ΜΕΘ, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 4 μηνών στην Μονάδα του «Αγία Σοφία» σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συνολικά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από την ώρα που ξέσπασε το κύμα της γρίπης έχουν νοσηλευθεί 128 άτομα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι 3 στα 10 άτομα που έχουν νοσήσει και βρίσκοτναι σε ΜΕΘ δεν έχουν υποκείμενο νόσημα, ενώ πολλοί ασθενείς που κατέληξαν δεν είχαν πραγματοποιήσει επίσης και το εμβόλιο. Οι 4 άνθρωποι ειδικότερα που κατέληξαν σήμερα, ήταν ανεμβολίαστοι.

Το πολύ σοβαρό στοιχείο επίσης που τονίζουν οι επιστήμονες, είναι το γεγονός ότι πολλοί από τους ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι νεαρά άτομα, με ηλικίες μεταξύ 32, 36, 38 και 40 ετών.

Την ίδια ώρα, οι τεράστιες λίστες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δημιουργεί προβληματισμό. Άνθρωποι που χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε ΜΕΘ καθυστερούν να βρεθούν σε κλίνη, ενώ, όπως είναι φυσικό, το διάστημα αυτό η υψηλή προτεραιότητα είναι οι ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον ιό της γρίπης

Ο ΙΣΑ από την πλευρά του φωνάζει για άμεσο άνοιγμα 200 κλινών ΜΕΘ, ενώ η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ δηλώνει πανέτοιμη για να διεκπεραιώσει τις προσλήψεις σε ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για το θέμα της γρίπης, όπου αποφασίστηκε το Κέντρο να διαθέσει αντιϊκά φάρμακα από τα αποθέματά του. Μάλιστα για το θέμα αυτό, αναμένεται να εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας.

Πηγή www.onmed.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το