Κόσμος

Ο Χίτλερ και ο Καντάφι έγιναν «αρκουδάκια» για παιδιά (photos)

xitler.26.1.527

Οι μορφές τους είναι σίγουρα άγνωστες στα μικρά παιδιά, της ηλικίας που συνήθως κοιμούνται ακόμη με αρκουδάκια. Οι γονείς τους όμως θα πάρουν το μήνυμα, αλλά με έναν αμφιλεγόμενο τρόπο.

Ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Μουαμάρ Καντάφι και ο Κιμ Γιονγκ-ιλ έγιναν οι… χνουδωτοί δικτάτορες, στην περίεργη καμπάνια του Συλλόγου Καρδιάς και Πνευμόνων της Νορβηγίας. Ο Σύλλογος προχώρησε σε αυτή την ασυνήθιστη κίνηση προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι τα αρκουδάκια ενδέχεται να αποτελούν απειλή για την υγεία του παιδιά, καθώς συγκεντρώνουν σκόνη.

Στις διαφημιστικές αφίσες και τα αντίστοιχα σποτ, εμφανίζονται οι Χίτλερ, Καντάφι και Γιονγ-ιλ, με την επισήμανση «Τα αρκουδάκια μπορεί να είναι επικίνδυνα». Ο νορβηγικός Σύλλογος έχει δημιουργήσει μία ξεχωριστή μονάδα, που ασχολείται με το γεγονός ότι ο αριθμός των παιδιών που υποφέρουν από άσθμα και αλλεργίες έχει τετραπλασιαστεί από το ’70, καθώς πάνω από το 20% των παιδιών σήμερα επηρεάζονται από αυτές τις καταστάσεις.

Η συγκεκριμένη καμπάνια εντάσσεται στην προσπάθεια αυτής της ομάδας να εμποδίσει την πρόωρη εμφάνιση άσθματος και αλλεργιών, επικεντρώνοντας την προσοχή στο περιβάλλον των παιδιών δωματίων.

«Για τα παιδιά, τα λούτρινα ζωάκια μπορεί να αποδειχθούν όσο επικίνδυνοι είναι οι χειρότεροι δικτάτορες του κόσμου», ανέφερε μέλος του Συλλόγου στην «Local». «Η καμπάνια επισημαίνει αυτό τον κίνδυνο που κρύβουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια, αν δεν πλένονται τακτικά», πρόσθεσε.

Πάντως, αρκετοί είναι αυτοί που σχολιάζουν στο Facebook ότι οι συγκεκριμένες διαφημίσεις είναι ακραίες και αποτελούν ένα κακόγουστο κόλπο δημοσιότητας.

teddy.26.1.2

teddy.26.1.1

teddy.26.1.3

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το