Τοπικά

Kάθοδος εκατοντάδων αγροτών από το Πήλιο στο Βόλο με φέρετρο για το Ασφαλιστικό (photos)

7e9869c4-b92e-482f-b936-3364903d1a7f

Συμβολική κατάληψη στην Εφορία Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι περισσότεροι από 300 αγρότες του Πηλίου αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή. Οι αγρότες του Πηλίου στις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν στον Περιφερειακό, στο τέρμα Ιωλκού και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου  με πανό και πλακάτ, μέχρι να καταλήξουν στη ΔΥΟ Βόλου, όπου προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της υπηρεσίας.

Πατώντας τις κόρνες από τα αγροτικά αυτοκίνητα  που ηγούνταν της πορείας, οι αγρότες είναι κρεμάσει ένα φέρετρο δηλώνοντας ότι το νέο ασφαλιστικό ασφαλιστικό είναι η ταφόπλακα στους Πηλιορείτες αγρότες, κτηνοτρόφους, ψαράδες και μελισσοκόμους.

Αφού συγκεντρώθηκαν έξω από την εφορία, ανέβηκαν στα γραφεία του προϊστάμενου και τους παρέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ανακοίνωναν ότι θα προχωρήσουν στο συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου.

Ο εκτελών χρέη προϊσταμένου που παρέλαβε το ψήφισμα, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγρότες. Ακολούθησε επίσκεψη στο γραφείο του προέδρου εργαζομένων της ΔΥΟ που δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών ενώ σε χαιρετισμό που απεύθυνε στο ισόγειο όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι αγρότες δήλωσε ότι είναι στο πλευρό τους,  ενώ ανέφερε ότι αν γνώριζε για την κατάληψη, θα είχαν προχωρήσει και οι εργαζόμενοι σε δίωρη στάση εργασίας.

Επόμενος σταθμός στην πορεία των αγροτών του Πηλίου είναι τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ελευθερίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το