Ελλάδα

Πρόταση αντιεισαγγελέα: Πάλι στο εδώλιο ο Παπαγεωργόπουλος

papageorgopoulos.25.1.708

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να βρεθεί ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Λεωνίδας Νικολόπουλος, πρότεινε την παραπομπή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τις ειδικές εντολές πληρωμής δαπανών που δημιούργησαν «τρύπα» στα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Η υπόθεση αφορά την έκδοση ειδικών εντολών πληρωμής ύψους 900.000 ευρώ, το διάστημα από το 1998 έως το 2004 και η σχετική έρευνα ξεκίνησε με εντολή της γενικής διεύθυνσης επιθεώρησης του ΥΠΟΙΚ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται να παραπεμφθούν σε δίκη για την ίδια υπόθεση έξι ακόμη πρόσωπα. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αναστάσιος Γερογιάννης και πέντε δημοτικοί υπάλληλοι, οι τότε προϊστάμενοι της Ταμειακής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξόδων, όπως επίσης διαχειριστές πληρωμών και ειδικών ταμείων.

Στην εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι από το διαχειριστικό έλεγχο προέκυψε πως πολλές δαπάνες του δήμου πληρώνονταν με ειδικές εντολές που υπέγραφαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, χωρίς να ενταλματοποιούνται άμεσα.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος βαρύνεται με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία. Ο ίδιος, στην απολογία του σε ειδικό ανακριτή- το καλοκαίρι, μία ημέρα μετά από την αποφυλάκισή του μετά από την καταδίκη του για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,8 εκατ.- αρνήθηκε, επισημαίνοντας ότι τη διαχειριστική ευθύνη είχαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών κι όχι ο ίδιος.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη έχει το Συμβούλιο Εφετών, που θα εκδώσει σχετικό βούλευμα.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το