Τοπικά

Kατάληψη στο δημαρχείο Βόλου την ερχόμενη Πέμπτη από τους εργαζόμενους

dimarxeio volou

Κατάληψη στο δημαρχείο  Βόλου θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, όπως επίσης και σε άλλα κτίρια στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες. Σε αυτή την κατάληψη προχωρούν οι εργαζόμενοι μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ θα συμμετέχει και στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 4 Φεβρουαρίου.  Στην ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει:

“O αγώνας όλων των εργαζόμενων στην Τ.Α. κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στην περικοπή των συντάξεων, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και στην φοροεπιδρομή… συνεχίζεται.

Η Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και με την εξουσιοδότηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαρακτηρίζεται ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., με στόχο να ενημερωθούν αναλυτικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις κλπ. για το τι προβλέπει η πρόταση της συγκυβέρνησης προς τους θεσμοτροϊκανούς με την οποία διαλύεται η Κοινωνική Ασφάλιση, με κύρια χαρακτηριστικά την μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα και την αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από Δημόσιο, Κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο σε ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό, ώστε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η αντίδραση και η συμμετοχή στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή και αυτή τη φορά με την μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη γενική Πανελλαδική απεργία, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το