Αθλητισμός

ΝΙΚΗφόρα αντίδραση στην Κατερίνη

niki

Με τρεις σημαντικούς βαθμούς στις αποσκευές της επέστρεψε η Νίκη από την Κατερίνη κερδίζοντας τον Πιερικό με σκορ 2-1. Η βολιώτικη ομάδα κατάφερε να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα στο Αιγίνιο, να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της κορυφής συνεχίζοντας αφοσιωμένη στο στόχο της πρωτιάς. Το τρίποντο στην Κατερίνη μπορεί να γίνει και οχτάποντο μέσα στην εβδομάδα καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα δημοσιευτεί η απόφαση με την οποία θα επιστρέψουν οι πέντε βαθμοί από τον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου.

Το ματς

Ο Πιερικός την μπάλα, η Νίκη τα γκολ

Ο Πιερικός εκμεταλλευόμενος τη δύναμη της έδρας αλλά και τις απουσίες της Νίκης πήρε τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά κερδίζοντας τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Αν η κατοχή της μπάλας έπαιζε σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, τότε οι γηπεδούχοι θα είχαν σίγουρα το προβάδισμα, όμως στο ποδόσφαιρο το γκολ κρίνει τον νικητή και αυτό κατάφερε να το πετύχει η Νίκη. Συγκεκριμένα στο 36’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ από τα δεξιά, το εκτέλεσε όμορφα ο Κιπτίου, ο Ναουμίδης βρέθηκε στη σωστή θέση και με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Πιερικός παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν δημιούργησε την κλασική ευκαιρία μπροστά στην εστία του Παπουρτζή. Στο 16’ καταγράφηκε υποψία ευκαιρίας για τους γηπεδούχους με το σουτ του Κατσιαμήτα να αποκρούεται από την άμυνα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ναουμίδης με υπερένταση έδιωξε πάνω στη γραμμή, σε παράλληλη σέντρα του Κουρούπη.

Η Νίκη θα μπορούσε να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ από το 17’ όταν ο Μπιτσάκος βρέθηκε απέναντι από τον Φιρινίδη, όμως πριν πλασάρει κόπηκε από τον Ανδρέου.

Η πολιορκία των γηπεδούχων εντάθηκε μετά το γκολ του Ναουμίδη στο 36’ χωρίς όμως να απειληθεί ουσιαστικά η εστία του Παπουρτζή.

Στην επανάληψη η Νίκη έκανε ιδανικό ξεκίνημα καθώς φρόντισε να εκμεταλλευτεί την πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα στο 48’ ο Ιορδανίδης με γυριστή κεφαλιά, έβγαλε τον Κανελλόπουλο απέναντι από τον πορτιέρο του Πιερικού και με όμορφο πλασέ έκανε το 0-2.

Άντεξε στην αντίδραση του Πιερικού

Μένοντας πίσω στο σκορ με δύο τέρματα διαφορά και με την ψυχολογία στα τάρταρα, θα περίμενε κανείς από τους γηπεδούχους να πετάξουν λευκή πετσέτα. Αντίθετα οι μελανόλευκοι όχι μόνο έδειξαν σφυγμό αλλά κατάφεραν να απαντήσουν πέντε λεπτά αργότερα με τον Πέεφ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα της Νίκης και εύκολα με προβολή να μειώνει σε 1-2, επαναφέροντας τον Πιερικό στο παιχνίδι. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να μειώσουν και νωρίτερα καθώς στο 51’ ο Κατσιαμήτας βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Παπουρτζής σε ετοιμότητα έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 57’ ήταν και πάλι ο Παπουρτζής που είπε «όχι» στην ισοφάριση αυτή τη φορά αποκρούοντας σωτήρια το σουτ του Καράμπελα. Ο Πιερικός συνέχισε να πιέζει και στο 10ο κερδισμένο κόρνερ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Στο 65’ ο Κουρούπης ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, με τον Ιορδανίδη να μην προλαβαίνει να ακουμπήσει την μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα της εστίας των φιλοξενούμενων, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία.

Στο τελευταίο μισάωρο ο αγώνας δεν αντέχει κριτικής καθώς οι αλλεπάλληλες διακοπές δεν βοήθησαν στο να υπάρξει παιχνίδι, με αποτέλεσμα να φτάσουμε ως το τελικό σφύριγμα του κ. Τζοβάρα, με τη Νίκη να φεύγει νικήτρια από την Κατερίνη, έχοντας στις αποσκευές της ένα σημαντικό τρίποντο. Η βολιώτικη ομάδα θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς στο 81’ όταν ο Νοριέγα εκτέλεσε το κόρνερ, την κεφαλιά πήρε ο Χολέβας με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πιερικός: Φιρινίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουρούπης, Ν. Ιορδανίδης, Ανδρέου, Κότσιας (88′ Δαδάκος), Κατσιαμήτας (54’ Αποστολίδης), Καράμπελας, Αλ. Παναγιωτίδης (67’ Τσιώλης), Κωνσταντίνου, Πέεφ.

Νίκη Βόλου: Παπουρτζής, Αλεξανδρής, Αναστασίου (76’ Λίμα), Χολέβας, Ναουμίδης, Μπιτσάκος, Κυπτίου (67’ Μέτσε), Ελευθεριάδης, Νοριέγα (90’ Κόλα), Γ. Ιορδανίδης, Κανελλόπουλος.

Πηγή www.goalpost.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το