Τοπικά

Ψάχνουν σε τσουβάλια την αλληλογραφία τους στον Πτελεό

ελτα
Τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του Πτελεού προκαλεί το γεγονός ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν μείνει χωρίς ταχυδρόμο, με αποτέλεσμα να ψάχνουν στην κυριολεξία την αλληλογραφία τους μέσα στα τσουβάλια. Να αναφερθεί ότι προ πενταμήνου περίπου έγινε καταγγελία της σύμβασης του ταχυδρομικού γραφείου που είχε αναλάβει τη διανομή της αλληλογραφίας και ακόμη δεν έχουν εξεταστεί από τα κεντρικά των ΕΛΤΑ οι πέντε νέες αιτήσεις ενδιαφερομένων.

Σύμφωνα με κατοίκους του Πτελεού, η εξυπηρέτησή τους γίνεται από το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Σούρπη, ενώ υπάρχει και συνεργασία με το ταχυδρομικό πρακτορείο της Αμαλιάπολης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ίδιους, να συσσωρεύονται τα τσουβάλια με την αλληλογραφία των κατοίκων του Πτελεού, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, το οποίο στεγάζεται στο πρώην Δημαρχείο, όπου μεταβαίνουν και ψάχνουν μέσα στο σωρό να βρουν το γράμμα, την επιταγή της σύνταξής τους ή τους λογαριασμούς.
«Η κατάσταση είναι πραγματικά απαράδεκτη και δεν είναι δυνατόν να ψάχνουμε μέσα σε τσουβάλια να βρούμε την αλληλογραφία μας. Όταν υπήρχε το ταχυδρομικό γραφείο, η εξυπηρέτησή μας γινόταν χωρίς κανένα πρόβλημα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Μοναδική λύση στο πρόβλημα από τη στιγμή που καθυστερεί η επιλογή από τα ΕΛΤΑ του νέου ταχυδρομικού πράκτορα στον Πτελεό, είναι για τους κατοίκους η τοποθέτηση ανά γειτονιά γραμματοθυρίδων, πιθανότατα σε συνεργασία με το Δήμο Αλμυρού.
Στο θέμα αναφέρθηκε ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πτελεού κ. Κων. Παπαδογιάννης, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη την προαναφερόμενη κατάσταση. Έρχεται η αλληλογραφία μέσω του Ταχυδρομικού Πρακτορείου Σούρπης και αφήνεται στο ΚΕΠ μέσα σε τσουβάλια. Οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι από μόνοι τους να ψάχνουν για να βρουν την αλληλογραφία τους και σε πολλές περιπτώσεις δεν λείπουν τα παρατράγουδα. Υπάρχει κόσμος που λείπει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μετά θα ψάχνει να βρει τους λογαριασμούς του, ενώ και οι ηλικιωμένοι δεν είναι δυνατόν να ψάχνουν με τις ώρες μέσα στα τσουβάλια. Τα ΕΛΤΑ σε όχλησή μας σχετικά είχαν πει ότι θα λυνόταν το πρόβλημα με τον αντικαταστάτη στο ταχυδρομικό γραφείο στον Πτελεό στην αρχή της νέας χρονιάς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι» προσέθεσε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το