Τοπικά

Επανεξετάζεται η λειτουργία του Σιλό στο λιμάνι “Θ”

Δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει η λειτουργία του Σιλό του λιμανιού του Βόλου πριν το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας

Σε ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένα Βόλου αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο της επανεξέτασης λειτουργίας του Σιλό για την εξυπηρέτηση (φορτοεκφόρτωση – αποθήκευση) χύδην προϊόντων, εξετάστηκε η μηχανολογική κατάστασή του από εξειδικευμένους τεχνικούς και διαπιστώθηκε ότι δύναται να επαναλειτουργήσει κανονικά. Βεβαίως απαιτείται ο ειδικός εξοπλισμός προκειμένου η χρήση του Σιλό να συμφωνεί με τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους.
Η Διοίκηση του Οργανισμού βρίσκεται σε επαφή με εταιρείες διακίνησης φορτίων της κατηγορίας αυτής, προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση κόστους/κέρδους από την επαναλειτουργία του Σιλό, καθώς και το μέγεθος ζήτησης των υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης που μπορεί να προσφέρει, ώστε με βάση αντικειμενικά στοιχεία να ληφθεί η σχετική απόφαση.
Παράλληλα, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου κάλεσε ειδική τεχνική εταιρεία που επιθεώρησε και εξέτασε αναλυτικά την κατάσταση των υφιστάμενων γερανών του λιμένα για να εκτιμηθεί με αντικειμενικά δεδομένα το κόστος αποκατάστασης και θέσης σε λειτουργία, προκειμένου να ληφθεί απόφαση περί επαναλειτουργίας τους ή αναζήτησης τρόπου αντικατάστασής τους με νεότερα και μεγαλύτερης δυναμικότητας ανυψωτικά στοιχεία.
Οι ανωτέρω ενέργειες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανάγκης άμεσων και απόλυτα αναγκαίων παρεμβάσεων για τη βελτίωση των παρεχομένων λιμενικών υπηρεσιών προς τους χρήστες / πελάτες του λιμένα.
Επίσης, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένα Βόλου Α.Ε. ευχαριστούν όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Οργανισμού, καθώς και εκείνους που λόγω αντικειμενικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατόν να προσέλθουν, παρότι είχαν δηλώσει την επιθυμία τους να παραστούν.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το σεβασμιότατο μητροπολίτη Δημητριάδος, τον κ. περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους κ.κ. βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, την κ. αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, το δήμαρχο και τους παρευρεθέντες δημοτικούς συμβούλους Βόλου, την εκπρόσωπο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τους εκπροσώπους των Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, των Ναυτικών Εταιρειών και Ναυτιλιακών Ενώσεων, των Ναυτικών Πρακτόρων και των ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών του Βόλου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το