Τοπικά

Θα απέχουν από ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι ιδιώτες γιατροί της Μαγνησίας “Θ”

 syntagografhsh

Σε κινητοποιήσεις ως αντίδραση στο νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό προχωρούν οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί της Μαγνησίας, όπως αποφασίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου.
Ειδικότερα οι ιδιώτες γιατροί θα απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στις 1 και 3 Φεβρουαρίου. Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του ιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς.
Ακόμη θα συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου. Επίσης θα απέχουν από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑμεΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2016, ενώ στις 28 Ιανουαρίου θα κλείσει προειδοποιητικά το γραφείο του Ιατρικού Συλλόγου.
Παράλληλα την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, προκειμένου να γίνει ενδελεχής ενημέρωση της νέας κατάστασης που επικρατεί και να ληφθούν αποφάσεις.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης τόνισε πως το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου συνεδρίασε προχθές Παρασκευή και εκτίμησε την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Τασσόμαστε με τις θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και υιοθετούμε τις προτάσεις του για κινητοποιήσεις, προτάσεις οι οποίες και θα συζητηθούν στη γενική συνέλευση του συλλόγου, την ερχόμενη Τετάρτη. Αυτό που ζητάμε, είναι να παραμείνει το ταμείο μας, το ΕΤΑΑ, αυτόνομο, καθώς μπορεί να λειτουργεί και αν είναι βιώσιμο χωρίς εξάρτηση από το Κράτος.
Οι πρόεδροι των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα και εξέφρασαν στο σύνολό τους την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο χαρακτήρισαν καταστροφικό, μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό, «καθώς δεν δίνει προοπτική για το μέλλον και οδηγεί πολλούς επιστήμονες στη μετανάστευση, στην υπαλληλοποίηση, ενώ άλλους τους αναγκάζει ακόμη και να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους. Το συγκεκριμένο σχέδιο δημιουργεί εισφοροεπιδρομή σε κάθε ατομική δραστηριότητα και δημεύει, ουσιαστικά, το εισόδημα κάθε ελεύθερου επαγγελματία ιατρού, σε συνδυασμό με τη μεγάλη φορολόγηση από φέτος».
Στις 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων στην Αθήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το