Ελλάδα

Τι θα πει απόψε ο Τσίπρας στην εκδήλωση για τον 1 χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

tsipras-tae-708

«Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε». Σε αυτό το σύνθημα της αποψινής ανοικτής πολιτικής συγκέντρωσης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπυκνώνεται το πολιτικό στίγμα της ομιλίας που θα απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση στο Τάε Κβο Ντο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Στην ανοικτή συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στις 18:30 ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφερθεί στους πολιτικούς στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, αλλά και στα γεγονότα που σημάδεψαν τις εξελίξεις στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει τους στόχους και τα στοιχήματα της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, στην κατεύθυνση της εντατικοποίησης της προσπάθειας για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Ο σχεδιασμός αυτός της κυβέρνησης προσδιορίζεται στα βήματα:

της έγκαιρης και επιτυχούς αξιολόγησης,
της έναρξης της συζήτησης για το χρέος και
τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ώστε να προχωρήσουν οι στοχεύσεις της χώρας για επιστροφή στην ανάπτυξη το β’ εξάμηνο του 2016.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί και στη σκληρή διαπραγμάτευση του περασμένου χρόνου και τους κεντρικούς σταθμούς της, έως την επίτευξη της συμφωνίας του καλοκαιριού στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αναμένεται να ασκήσει κριτική για τη στάση και το νεοφιλελεύθερο πρόσημο των πολιτικών που καταλογίζει στη ΝΔ ότι πρεσβεύει, ιδιαίτερα μετά και την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το