Ελλάδα

Το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες

agrotes

Στα Τέμπη είναι στραμμένα τα βλέμματα σήμερα, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί νωρίς το μεσημέρι η πανελλαδική συνέλευση των αγροτών, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με επ’ αόριστον κλείσιμο των δρόμων, έως ότου αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ζητώντας παράλληλα να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το συντονιστικό των αγροτών αναμένεται να λάβει αποφάσεις για κοινή δράση, συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα, την ώρα που αυξάνονται διαρκώς τα μπλόκα σε εθνικές οδούς, κεντρικές οδικές αρτηρίες και τελωνεία.

Τα κυριότερα μπλόκα βρίσκονται στα εξής σημεία: Στη Βόρεια Ελλάδα στο Τελωνείο Καστανιών, στο Τελωνείο Κήπων, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στην Χρυσούπολη Καβάλας όπου η Εγνατία Οδός είναι αποκλεισμένη σε πέντε σημεία, στα Κερδύλλια, στην Κουλούρα, στο Δερβένι, στα Μάλγαρα, στο Νησέλι.

Πολυπληθή μπλόκα υπάρχουν, επίσης, στα Τέμπη, στη Νίκαια, στις Μικροθήβες, στο Κάστρο και στα Διόδια Θηβών.

Επιπρόσθετα, στην Πελοπόννησο έχουν στηθεί τρία μπλόκα στο κομμάτι της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, ενώ το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να μπουν στον χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες του Αιγίου.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το