Τοπικά

“Άρρωστη” πόλη ο Βόλος σε θέματα μετακίνησης και προσβασιμότητας

c15b7774-f389-4b0e-a54a-6a5ab4fd0ed5

Για 6η χρονιά διοργανώνεται στο Βόλο η Εκστρατεία Ecomobility με την παρουσίαση στις 10 Φεβρουαρίου της εργασίας των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. για το προβλήματα προσβασιμότητας του Βόλου. Παρουσίαση αυτού που θα συμβεί τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Βόλου για τα μέσα ενημέρωσης από τον Συντονιστή της Εκστρατείας Θάνο Ζαφειρόπουλο. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δράση «Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα» όπου μέλη της εκστρατείας θα στηθούν μπροστά από ένα κτίριο ή κατάστημα χωρίς προσβασιμότητα ως διαμαρτυρία. Στόχος της εκστρατείας είναι η ανάπτυξη του τοπικού διαλόγου με τη συνδρομή όλων των φορέων της πόλης.

13d6bd8d-eb43-470d-bdf9-d75e9bc26415

“Οι πόλεις μας είναι άρρωστες”

Όπως τόνισε ο κ. Ζαφειρόπουλος η παραβατικότητα απλώνεται, ο Βόλος δεν διαφέρει από αυτή την κατάσταση και ζούμε σε μια άρρωστη πόλη. «Όλοι μας προσπερνάμε το πρόβλημα αλλά χρειάζεται να δράσουμε και σε ατομικό επίπεδο γιατί η παραβατικότητα έχει γίνει πλέον συνήθεια και κάνεις δεν την καταγγέλλει» ανέφερε.
Μάλιστα ο κ.Ζαφειρόπουλος εξήγησε πόσο σημαντική είναι μία πόλη με προσβασιμότητα σε ένα άτομο με αναπηρία που χρησιμοποιεί αμαξίδιο για να μετακινείται. Όπως είπε, αυτοί οι άνθρωποι πολλές φορές δεν μπορούν να πάνε για έναν καφέ, καθώς τα σκαλάκια εμποδίζουν την είσοδό της και, το σημαντικότερο, δεν υπάρχουν τουαλέτες για άτομα με αναπηρία.
Είναι μικρό το ποσοστό των μαθητών που χρησιμοποιούν ποδήλατο και αυτοί οι μαθητές είναι κυρίως στην Περιφέρεια. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι μαθητές δεν περπατούν. Δεν καλλιεργείται στο παιδί από το δημοτικό το να πηγαίνει με τα πόδια στο σχολείο.

Σημειώνεται πάντως ότι κανείς από τους αιρετούς της δημοτικής αρχής δεν παρέστη στην παρουσίαση,  παρόλο που ο δήμος Βόλου είναι συνδιοργανωτής της εκστρατείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το