Ελλάδα

Συνέντευξη Τύπου Κατρούγκαλου, Αλεξιάδη, Αποστόλου για το Ασφαλιστικό

?
?

Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό θα δώσουν στις 11:30 το πρωί ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναμένεται να δοθούν διευκρινίσεις για τις προτάσεις της κυβέρνησης, αλλά και για τις απαιτήσεις των θεσμών.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό πως οι εκπρόσωποι των θεσμών διαφωνούν με το κυβερνητικό σχέδιο και ζητούν πιο σκληρές παρεμβάσεις.

Ειδικότερα, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, ζητήθηκαν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης (του μισθού από τη σύνταξη σε σχέση με εκείνα που προβλέπει η κυβέρνηση) αλλά και εισοδηματικά κριτήρια, με 20 χρόνια ασφάλισης, για την παροχή εθνικής σύνταξης.

Σύγχυση επικράτησε αναφορικά με τις κύριες συντάξεις, καθώς υπήρξε η πληροφορία ότι ζητήθηκαν δραστικές μειώσεις.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η τηλεδιάσκεψη ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε δραστική περικοπή συντάξεων.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το