Τοπικά

Πινακοθήκη Λάρισας: Tι έδειξαν οι κάμερες για το κλεμμένο έργο

H θέση που βρίσκονταν μέχρι πρότινος το έργο «Γυναίκες στην Αυλή» του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη (Φωτ. Larissanet/Μ. Τσαντοπούλου)
H θέση που βρίσκονταν μέχρι πρότινος το έργο «Γυναίκες στην Αυλή» του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη (Φωτ. Larissanet/Μ. Τσαντοπούλου)

Κλοπές σε Πινακοθήκες βλέπαμε μέχρι πρότινος στο σινεμά. Εν έτει 2016 κινηματογραφική κλοπή είχαμε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, όπου εκλάπη έργο του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα.

201601220624111498

Το χρονικό της κλοπής

Σύμφωνα με πληροφορίες της larissanet το έργο πιθανότατα εκλάπη το περασμένο Σαββατοκύριακο καθώς την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με μαρτυρίες το έργο βρίσκονταν στη θέση του, στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, στην εκθετήρια αίθουσα της μόνιμης συλλογής του αείμνηστου γιατρού Γεωργίου Κατσίγρα.

Η κλοπή του πίνακα έγινε αντιληπτή την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο ξενάγησης στη μόνιμη συλλογή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση στην Πινακοθήκη, στο αίθριο του ισογείου του Μουσείου, υπό τον τίτλο «Λάρισα: παρελθόν και μέλλον», παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, φιλότεχνων και πλήθος κόσμου.

Τι κρύβουν οι κάμερες

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία ήδη διεξάγει έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα χέρια της Ασφάλειας Λάρισας βρίσκονται οι κασέτες από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που λειτουργούν στο χώρο της Πινακοθήκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της larissanet και της larissanet.gr η Ασφάλεια εξετάζει το ενδεχόμενο δράστης να είναι πρόσωπο που επισκέφθηκε την Πινακοθήκη, τόσο την περασμένη Παρασκευή, όσο και την επομένη και έφερε μαζί του μία τσάντα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι κάμερες έχουν καταγράψει το συγκεκριμένο άτομο, αλλά χωρίς να υπάρχουν στοιχεία ότι είναι ο δράστης.

Πηγή www.larissanet.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το